Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρεςσα

Ανοίκεια και απαράδεκτη η συμπεριφορά του Ευστάθιου Ευσταθίου, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του δικηγόρου αήθεις. Ο κ. Σαββίδης τόνισε πως απορρίπτει απερίφραστα, όπως σημειώνει, τους ισχυρισμούς του κ. Ευσταθίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα

Δυστυχώς εξακολουθούμε να είμαστε μάρτυρες μιας συνεχιζόμενης ανοίκειας και απαράδεκτης συμπεριφοράς εκ μέρους του δικηγόρου κ. Ευστάθιου Ευσταθίου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες, κατ’ επανάληψη, προβάλλει δημοσίως αήθεις ισχυρισμούς περί διαφθοράς στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, ενίοτε ισχυριζόμενος χρηματισμό λειτουργών της και ενίοτε συγκάλυψη, από τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και/ή ποινικών αδικημάτων.

Απορρίπτω απερίφραστα, για άλλη μια φορά, τους ισχυρισμούς του κ. Ευσταθίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας επέδειξα τεράστια ανοχή όχι μόνο στην καλόπιστη κριτική η οποία και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο μιας σύγχρονης δημοκρατίας, αλλά και σε κακόπιστα και υποβολιμαία σχόλια. Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Ευσταθίου για «συγκάλυψη και διαφθορά», οι οποίες, δυστυχώς αναπαράγονται από ΜΜΕ, έχουν, ωστόσο, ξεπεράσει το όποιο όριο ανοχής μου.

Ευθύνη μου και μέγιστη υποχρέωσή μου ως Γενικός Εισαγγελέας, πέραν των όποιων προσωπικών δικαιωμάτων μου ως άτομο, είναι η διαφύλαξη και η περιφρούρηση του ύψιστου αυτού Θεσμού που υπηρετώ, των συναδέλφων μου και της νευραλγικής Υπηρεσίας της οποίας προΐσταμαι.

Έχω επικοινωνήσει προ ολίγου με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ανέφερα ότι θα του αποστείλω εντός της ημέρας όλες τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Ευσταθίου και την αναπαραγωγή τους σε ΜΜΕ, με σκοπό να αξιολογήσει κατά πόσον συντρέχουν λόγοι παραπομπής του κ. Ευσταθίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων. Νοείται ότι, στην παρούσα υπόθεση, θα εξαιρεθώ από την οποιαδήποτε διαδικασία του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων.

Επαναλαμβάνω προς άπαντες πως δεν θα επιτρέψουμε την όποια προσπάθεια εργαλειοποίησης της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας ή άσκησης πίεσης σε λειτουργούς της, για εξυπηρέτηση ευτελών προσωπικών, ή πελατειακών, ή άλλων σχεδιασμών.