Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε ο νομικός Ευστάθιος Ευσταθίου, στην οποία καταγγέλλει την Νομική Υπηρεσία και κατ’ επέκταση τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη, για πράξεις διαφθοράς και κουκούλωμα υπόθεσης φερόμενης απάτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευσταθίου καταγγέλλει ότι η Νομική Υπηρεσία προστατεύει Ρώσο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από κατ’ ισχυρισμό απάτη ύψους σχεδόν 113,5 εκατ. ευρώ (€113,400.00). Όπως είπε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 ο γνωστός νομικός, θέλησε να καταγγήλει την Νομική Υπηρεσία καθώς έχει διακοπεί η δίκη, χώρις να αναφερθεί ο λόγος της απόφασασης του Γενικού Εισαγγελέα να αναστείλει την ποινική δίωξη που αφορούσε τον κατηγορούμενο, Ρώσο ολιγάρχη.

Σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία «δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία για έναρξη ποινικής υπόθεσης στην Κύπρο», με τον κ. Ευσταθίου να διερωτάται που είναι η απάντηση στο ερώτημα, γιατί έχει διακοπεί η ποινική δίωξη και η δίκη του συγκεκριμένου άνδρα.

Γενικός Εισαγγελέας: Είμαστε στόχος ανυπόστατων ισχυρισμών

Ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Γιώργος Σαββίδης δήλωσε στην εφημερίδα «Πολίτης» ότι, για άλλη μια φορά, λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας αποτελούν στόχο ανυπόστατων ισχυρισμών, διότι, κάποιοι παραπονούμενοι δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις τους. Όπως ανέφερε: «Η καταγγελία του πελάτη του κ. Ευσταθίου υποβλήθηκε το 2016. Έκτοτε απασχόλησε δικονομικά τα δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τελικά τον Ιούνιο του 2021, με αιτιολογημένη απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Ευσταθίου ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία για έναρξη ποινικής υπόθεσης στην Κύπρο. Ο κ. Ευσταθίου, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ισχυριζόμενη διαφθορά λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία, εξ όσων αντιλαμβανόμαστε, την απέρριψε. Έκτοτε, ο κ. Ευσταθίου προσπαθεί να εξασκήσει πιέσεις, με διάφορους τρόπους, για να πετύχει εκείνο που κατά τη γνώμη του εξυπηρετεί τον πελάτη του. Όλες οι επιστολές του κ. Ευσταθίου έχουν απαντηθεί δεόντως και η παρούσα αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια εξάσκησης πίεσης στη Νομική Υπηρεσία για ανατροπή της απόφασής της».

Δείτε όσα δήλωσε στο Μέρα Μεσημέρι ο Ευστάθιος Ευσταθίου: