Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατρός

Την πόρτα εξόδου από το Γενικό Σύστημα Υγείας είδε ο γιατρός ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κρίθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ασθενούς του.

«Ο ΟΑΥ έπειτα από γνωμάτευση, ενημέρωση που ζήτησε και έλαβε από τη γενική εισαγγελία έχει λάβει και αυτός τις αποφάσεις του, τον ενημερώσαμε για τον άμεσο της σύμβασης του με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, δηλαδή τέθηκε εκτός ΓεΣΥ», ανέφερε η Προϊστάμενη του Τμήματος Διαχείρισης Συστήματος Πληροφορικής του ΟΑΥ, Αντωνία Χατζηχάννα.

Αν και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας προχώρησε στην αποβολή του γιατρού από το σύστημα ο ίδιος έχει, ωστόσο την δυνατότητα να ασκεί το ιατρικό επάγγελμα εκτός του συστήματος.

Και αυτό έως ότου ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος  αποφασίσει κατά πόσο  θα ανακαλέσει ή όχι την άδεια του συγκεκριμένου ιατρού.

Σημειώνεται πως ο ιατρός αντιμετώπιζε τέσσερις κατηγορίες για άσεμνη επίθεση, και τα γεγονότα είχαν λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2020, όταν το θύμα επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο για εξέταση. Ο εν λόγω Ιατρός είχε μάλιστα  κριθεί ένοχος και στο παρελθόν για παρόμοιας φύσεως αδικήματα, ωστόσο συνέχισε να ασκεί το επάγγελμά του.