Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ληδρας κοσμος

Δεν άφησε κανένα περιθώριο συζήτησης. Κατηγορηματικός ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, ξεκαθάρισε ενώπιον κομμάτων, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκπροσώπων του λιανικού εμπορίου, πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, προκαλώντας αναστάτωση στην αγορά.

Παρά και τις αντιδράσεις και του προέδρου της επιτροπής Εργασίας Ανδρέα Καυκαλιά, ειδικότερα σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, η απάντηση ήταν σταθερά η ίδια, με τον Υπουργό να κάνει αναφορές στις προεκλογικές εξαγγελίες του υποψηφίου που στήριξε το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές Εκλογές του 2023, Ανδρέα Μαυρογιάννη, στις οποίες δεν περιλαμβανόταν πρόθεση για διαφοροποίηση του ωραρίου

«Το εμπορικό περιβάλλον δεν είναι σωστό να διαφοροποιηθεί, διότι οι κανόνες που ισχύουν για τη λειτουργία της αγοράς δημιουργούν ανασφάλεια, όλοι πρέπει να ξέρουν τους κανόνες και να λειτουργούν και να σχεδιάζουν βάσει αυτών. Το περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί», ανέφερε ο Υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παναγιώτου, παραδέχθηκε πως υπάρχει νομικό κενό στο θεσμικό πλαίσιο, προσθέτοντας ότι χρήζει κωδικοποίησης το εμπορικό περιβάλλον, και πως σε συνεργασία Υπουργείο και Νομική Υπηρεσία, θα δρομολογήσουν τις όποιες αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν στο νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό, σημείωσε, δεν αναιρεί πως δεν αλλάζει, το εμπορικό περιβάλλον.