Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Μια εκτενή συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είχε ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Αθηναΐς Νέγκα στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Αρχικά, ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε: «Δεν είχα έξω ζωή. Ήμουν μέσα στο σπίτι. Από το Γυμνάσιο και μετά κλείστηκα πολύ! Την πήρα πολύ σοβαρά την τηλεόραση και την ευθύνη που έχω, για αυτό προσέχω και το τι γράφω. Νομίζω έχω καταφέρει να αγγίξω την καρδιά τους και για αυτό με συμπαθούν. Μάτωσα, για αυτό δεν γράφω και συχνά. Συγγραφικά δεν μπορώ να είμαι διεκπεραιωτικός».
 

Για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε: «Ένα πράγμα μπορείς να είσαι στη ζωή σου κι αυτό είναι ο εαυτός σου. Αν δεν είσαι, την πάτησες! Και πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα αναγκάστηκαν να μην είναι ο εαυτός τους. Είναι η παρέα σου και συζητούν τα γκομενικά τους και εσύ δεν μπορείς, ζεις μισή ζωή! Χαίρομαι που ρωτάς γιατί με αυτούς που έχουν απορίες μπορώ να συνεννοηθώ. Είναι μια ζωή που έχει μονίμως εμπόδια. Θα πρέπει να κρύψεις αυτό που θες να πεις, αυτό που νιώθεις, να αλλάξεις τη φωνή σου, τη στάση σου. Διαβάζεις πράγματα για σένα που είναι φρικτά. Τη δεκαετία του ’80 ξέρεις από τι έπρεπε να επιζήσει κάποιος».

Στην πορεία, ο Γιώργος Καπουτζίδης εξομολογήθηκε ότι: «Δεν έλεγα για τα προσωπικά μου. Δεν έβγαινα με κανένα άτομο, ήμουν ένα παιδί κλεισμένο στο σπίτι, φαινόμουν χαρούμενο στο σχολείο και στο διάλειμμα ήταν η αγωνία μου να βρω 3-4 να κολλήσω να μην το περάσω μόνος μου. Ο καθένας εξελίσσεται ή φανερώνεται αλλιώς. Εγώ ήμουν ένα διάφανο πράγμα. Μια φορά μας βάζει η γυμνάστρια να τρέξουμε απόσταση 700 μέτρα. Πέρασα τέλεια! Ήμουν φρικτός σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Κάπου ο καθένας έχει την κλίση του».


Τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Κάποιων την καθημερινότητα που είναι στα κάγκελα δεν θα την αλλάξει. Στις οικογένειες των ομόφυλων ζευγαριών θα την αλλάξει προς το καλύτερο. Κάνουμε ένα βήμα προς την ισότητα και μια συνειδητοποίηση ότι είμαστε ίσοι. Και όσο να ναι είναι μια πρόοδος. Εγώ μεγαλώνοντας δεν μπορούσα να έχω κανένα όνειρο. Ούτε να κάνω οικογένεια, ούτε να κάνω παιδιά. Μια διάφανη σελίδα ήταν η προσωπική μου ζωή. Δεν μου επιτρεπόταν να έχω όνειρα για την προσωπική μου ζωή».