Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μόνο εντύπωση δεν προκάλεσαν στους κατοίκους της Λεμεσού τα όσα είδαμε χθες το βράδυ. Και αυτό γιατί εδώ και μέρες η πόλη ήταν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Κάτι που γνώριζαν και οι αρχές ασφαλείας.  

Ένας απλός έλεγχος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα δει ραντεβού που δόθηκαν από τους οπαδούς των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα, αλλά και μία σειράς γεγονότων τα οποία μαζεύονταν με αποτέλεσμα να δούμε τα όσα τραγικά είδαμε χθες.   

Παράδειγμα, η κλοπή μίας κούκλας που ανήκει σε οπαδό της ΑΕΛ, που είναι γνωστή στο φίλαθλο κοινό και οι πληροφορίες ήθελαν αυτή να ήταν στην κατοχή των οπαδών του Απόλλωνα και θα την είχαν μαζί τους στην κερκίδα. Μάλιστα στην ΑΔΕ Λεμεσού δόθηκε αγώνας όπως τους παραδοθεί η συγκεκριμένη κούκλα ώστε να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση κάτι που δεν έγινε. Η κλοπή όπως μάθαμε ήταν απάντηση σε άλλα γεγονότα των τελευταίων ημερών. 

Την ίδια ώρα στο ΤΑΕ Λεμεσού ομάδα ανακριτών ασχολείται με την ανάλυση κλειστών κυκλωμάτων, ώστε να εντοπιστούν πρόσωπα, τα οποία είχαν εισέλθει στο στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ μετά τους ελέγχους της αστυνομίας, να αξιολογηθούν οι κινήσεις τους και αν αυτά τα πρόσωπα κρύβονται πίσω από τις δεκάδες φωτοβολίδες και κροτίδες.

Άξιο απορίας... 

Είναι άξιο απορίας γιατί πάλι οι αρχές κατάφεραν να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Αφού γνώριζαν τα όσα γίνονταν στην Λεμεσό. Είχαν τις πληροφορίες για επεισόδια εκτός σταδίου και το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο αρχηγός. Άρα όταν έχεις 400 αστυνομικούς έχεις και τις πληροφορίες γιατί πάλι πρέπει να βλέπουμε αυτές τις εικόνες και μάλιστα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

Και θα θέσω δύο ερωτήματα και μακάρι να λάβουμε τις επόμενες μέρες απάντηση. Με όλα αυτά που είχαν ενώπιον τους και αφού ο πονοκέφαλος υπήρχε και από την επίσκεψη του υπουργού πριν μερικές μέρες στην ΑΔΕ Λεμεσού γιατί δεν ζητήθηκε τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την μετακίνηση των οπαδών να τεθούν άμεσα σε ισχύει από τον συγκεκριμένο αγώνα. Και δεύτερο, σχεδόν όσοι έλαβαν μέρος στα επεισόδια έξω από το στάδιο είχαν βραχεί από τον Αίαντα. Σε λίγα λεπτά έτρεξαν και μπήκαν στο στάδιο. Πόσο δύσκολο ήταν να εντοπιστούν οι βρεγμένοι στις εισόδους και να οδηγηθούν για ανάκριση. 

Επανέρχεται το κεφάλαιο παραίτησης 

Την ίδια ώρα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το κεφάλαιο παραίτησης του Στέλιου Παπαθεοδώρου επανέρχεται. Μπορεί ο ίδιος σήμερα με τις δηλώσεις του να αναφέρθηκε σε παράγοντες που ίσως πέρασαν τα επικίνδυνα αντικείμενα στο στάδιο ή για άτομα που δεν έχουν βούληση να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση. Αλλά ίσως και ο ίδιος να αναζητήσει τι πάει λάθος στις τάξεις της αστυνομίας.  

Και για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, αν ο ίδιος έχασε τα αποδυτήρια και πρέπει άμεσα να βρει λύση. Πάντως για τον ίδιο σκέψη παραίτησης δεν φαίνεται να υπάρχει και το δήλωσε το πρωί. 

Προβληματισμός για το μνημόσυνο Γρίβα  

Πραγματικά στο αρχηγείο κάνουν ασκήσεις επι χάρτου για το μνημόσυνο της Κυριακής. Και αυτό αφού πληροφορίες αναφέρουν πως στην Λεμεσό θα βρεθούν άτομα και από άλλες επαρχίες. Ήδη αστυνομικοί άλλων επαρχιών ενημερώθηκαν πως την Κυριακή θα βρεθούν στην Λεμεσό στο πλαίσιο  των μέτρων με την επιχείρηση να χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου αλλά δεν λέει κάτι αυτό αφού υψηλού κινδύνου ήταν και ο χθεσινός αγώνας. 

Το μεγάλο στοίχημα της αστυνομίας  

Κλείνοντας να αναφέρω μόνο αυτό. Το στοίχημα των διωκτικών αρχών δεν είναι να βρουν τους υπαίτιους. Αυτό το είδαμε και σε άλλα επεισόδια. Το στοίχημα τώρα της πολιτείας είναι να πείσει τόσο το ανήλικο κοριτσάκι που τραυματίστηκε χθες να νιώσει ασφάλεια να πάει ξανά στο γήπεδο αλλά και τα δεκάδες άλλα παιδιά που είδαν τις χθεσινές εικόνες και σίγουρα μόνο στο γήπεδο δεν θα θέλουν να πάνε. Ας καταφέρει η πολιτεία να κάνει τα γήπεδα μια έξοδο για γονείς με τα παιδιά τους και όχι σε αυτά να πηγαίνουν οι λίγοι με τους αγνούς φιλάθλους να βλέπουν από την τηλεόραση την αγαπημένη τους ομάδα.