Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Διακοπή του αγώνα, τραυματισμός μικρού κοριτσιού και οπαδός με εγκαύματα στη κοιλιακή χώρα, ο απολογισμός του αγώνα που κέρδισαν για ακόμα μια φορά οι χούλιγκαν. Όπως πληροφορούμαστε μετά και τα χθεσινά έκτροπα δεν αποκλείεται να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Με φόντο τα όσα θλιβερά εκτυλίχθησαν χθες, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου προέβη σε δηλώσεις. Ο Αρχηγός, υπεραμύνθηκε της απόφασης για μη διεξαγωγή του αγώνα ενώ παραδέχθηκε έξαρση της οπαδικής βίας. Αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται πριν την είσοδο των οπαδών, ο Αρχηγός επισήμανε πως αυτό δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της Αστυνομίας. Πρόσθεσε δε ότι οι ομάδες δεν έχουν τη βούληση να ελέγξουν τους οπαδούς τους και κάλεσε τον καθένα να αναλάβει ότι του αναλογεί για διεξαγωγή αγώνων χωρίς να έχουμε χουλιγκανισμούς και τραυματισμούς. Τόνισε ότι «προέχει για μας η ασφάλεια των πολιτών».

Υπήρχαν από μέρες πληροφορίες για τα έκτροπα

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας μετά τα χθεσινά έκτροπα.

Παρά το γεγονός ότι για τον χθεσινό αγώνα στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση με 350 αστυνομικούς και 10 αντιοχλαγωγικές ομάδες, ένα από τα σχέδια που πρώτη φορά ετοίμασαν οι διωκτικές αρχές εντούτοις οι χούλιγκαν κατάφεραν να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την Αστυνομία.

Αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι στην προχθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, φαίνεται ότι ένα από τα θέματα που απασχόλησε τους αρμόδιους ήταν οι πληροφορίες τις οποίες είχαν τόσο το ΤΑΕ όσο και ο κλάδος πληροφοριών στη Λεμεσό για τα επεισόδια που ετοίμαζαν οι χούλιγκαν για τον χθεσινό αγώνα. Παρά τα μέτρα της Αστυνομίας που τέθηκαν σε ισχύ και παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν δεν αποφεύχθηκαν τα έκτροπα.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκονται κλειστά κυκλώματα της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται στα επεισόδια.

 

2

Μετά την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, οι αγνοί φίλαθλοι έγιναν θεατές στο ίδιο έργο.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι ομάδες Απόλλωνα και ΑΕΛ ήταν έτοιμες να εισέλθουν στο γήπεδο, οπαδοί της ΑΕΛ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις και αμέσως κινήθηκαν για τους συγκρατήσουν επιτηρητές του σταδίου.

2
2

Αμέσως μετά εισήλθε και μικρότερος αριθμός οπαδών του Απόλλωνα για να ακολουθήσει η παρέμβαση στον αγωνιστικό χώρο της αστυνομίας, που επέβαλε την τάξη.

Οι ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο στις 7:10, δόθηκε χρόνος για προθέρμανση, μπήκαν αργότερα και οι διαιτητές και ενώ αναμενόταν η έναρξη του αγώνα οι διαιτητές αποχώρησαν.

Κλήθηκαν οι πρόεδροι των ομάδων έγιναν διαβουλεύσεις, όμως η αστυνομία δεν εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Έτσι στις 7:38 ανακοινώθηκε η απόφαση του Σέρβου διαιτητή Γιοβάνοβιτς για  ματαίωση του αγώνα.

«Απαράδεκτα και δεν μπορούν να συνεχιστούν»

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μάριο Χαρτσιώτη και με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, επικοινώνησε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τα όσα θλιβερά είχαν εκτυλιχθεί πριν την έναρξη του αγώνα Απόλλων – ΑΕΛ έξω από το στάδιο «Άλφαμέγα».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επισήμανε ότι έγινε συγκεκριμένη σύσταση προς τον Πρόεδρο της ΚΟΠ και έδωσε συγκεκριμένη οδηγία προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

«Όλα αυτά που έβλεπα πριν έρθω εδώ είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν να συνεχιστούν», τόνισε ο Πρόεδρος.