Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες ακόμα και κατά παραγόντων των σωματείων ο αρχηγός αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου επιχείρησε να εντοπίσει ευθύνες για την είσοδο δεκάδων φωτοβολίδων και κροτίδων στο στάδιο ΑλφαΜέγα. 

Τα όσα ανέφερε ο αρχηγός μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και στο προεδρικό το οποίο αναζητεί λύσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. 

«Εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να μην έχουν περάσει από τις εισόδους. Μπορεί να είναι είτε από παράγοντες είτε πρόσωπα που έχουν να κάνουν με το γήπεδο», ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου. 

Μύριζε μπαρούτι 

Από νωρίς η κατάσταση μύριζε μπαρούτι στη Λεμεσό, αφού ακόμα και πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το στάδιο. 

Η παρέμβαση των αρχών και του Αίαντα επανάφερε για λίγο την τάξη, με την ένταση να μεταφέρεται εντός του σταδίου. 

Καπνογόνα, φωτοβολίδες και κροτίδες δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, με ανθρώπινες ζωές να τίθενται σε κίνδυνο και με γονείς να προσπαθούν αγωνιωδώς να προστατεύσουν τα παιδιά τους στις κερκίδες από τους ανεγκέφαλους χούλιγκαν 

Αποτέλεσμα ο τραυματισμός μιας κοπέλας και ενός ανήλικου κοριτσιού. 

«Πέταξαν τρείς φωτοβολίδες η μία έκατσε μπροστά μας η άλλη πίσω μας και η άλλη δίπλα μας. Σαν να ήθελαν να τραυματίσουν κάποιον χθες. Αυτό που είδαμε χθες ήταν κάποιας έπιασε φωτιά το φούτερ το παιδάκι  πίσω μας ίσως το έπιασε ξυστά και έτρεμε. Και όλα τα παιδάκια. Δεν ήταν μόνο η φωτοβολίδες ήταν και μεγάλης ισχύος κροτίδες που έκατσαν μπροστά σε άλλα παιδάκια και το ένα έχει πρόβλημα με την ακοή του», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.   

Τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα έγιναν, οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα κυπέλλου. Νικητές για άλλη μια φορά οι χούλιγκαν με όλους να προσπαθούν τώρα να βρουν τα πως και τα γιατί και με τον Αρχηγό Αστυνομίας να υπεραμύνεται των χειρισμών της Δύναμης.  

«Η απόφαση σύμφωνα με τη νομοθεσία ανήκει στον διαιτητή που είναι ο απόλυτος άρχων του αγώνα. Εμείς εισηγήσεις υποβάλλουμε», δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου. 

Αποτυχία μέτρων 

Εδώ και μέρες στη Λεμεσό ήταν κοινό μυστικό τα όσα ετοίμαζαν οι χούλιγκαν. 

340 αστυνομικοί εντός και εκτός σταδίου, ενώ άλλοι 60 περιπολούσαν έξω από συνδέσμους στη Λεμεσό. Μέτρα τα οποία απέτυχαν, αφού για άλλη μια φορά δεν κατέστη δυνατό να περιοριστεί η δράση των ανεγκέφαλων που φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι.  

«Εμείς το χαρακτηρίσαμε υψηλού κινδύνου και είχαμε πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ούτως ώστε να μην επαληθευθούν οι πληροφορίες που υπήρχαν», ανέφερε ο Αρχηγός της αστυνομικής δύναμης. 

Δεν υπάρχει βούληση 

Τα νέα θλιβερά επεισόδια λίγα 24ώρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την οπαδική βία, ανέδειξαν και άλλα θέματα τα οποία φαίνεται πως κάποιοι έβαζαν για χρόνια κάτω από το χαλί. Οι αιχμές του Αρχηγού Αστυνομίας ενδεικτικές, αλλά συνάμα και ανησυχητικές 

«Η  Αστυνομία, δεν είναι η μόνη αρμόδια αρχή να αντιμετωπίσει την οπαδική βία αλλά υπάρχουν και άλλοι φορείς, τους οποίους είδαμε πολλές φορές οι  οποίοι φαίνεται δεν έχουν την βούληση να ελέγξουν τους οπαδούς τους. Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να δούμε συλλογικά και να αναλάβει ο καθένας ό,τι του αναλογεί και όποιο μερίδιο ευθύνης έχει», υπογράμμισε ο κ. Παπαθεοδώρου. 

Ανακριτές στη Λεμεσό προσπαθούν να απομονώσουν υλικό από τα κλειστά κυκλώματα ώστε να αρχίσει ο χορός των συλλήψεων, αφού χθες δεν έγινε ούτε και μία σύλληψη. Ούτε εκτός, αλλά ούτε και εντός γηπέδου