Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1
*Φωτογραφία αρχείου

Οι πατατοφυτείες στην περιοχή Ξυλοφάγου έχουν υποστεί περίπου 80% καταστροφή λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της προχθεσινής νύχτας, ανέφερε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος ΕΚΑ Αμμοχώστου Γιώργος Ζορλής.

Στα υπόλοιπα χωριά, είπε ο κ. Ζορλής, Αυγόρου, Λιοπέτρι και Φρέναροςοι πατατοφυτείες έχουν πνιγεί και πιστεύεται ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα μελλοντικά. Οι πατάτες, όπως εξηγήθηκε, μπορεί να βλαστήσουν αλλά τα ριζώματά τους θα έχουν προβλήματα ανάπτυξης και μειωμένης παραγωγής.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑ, το αρμόδιο γεωργικό τμήμα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και οι γεωργοί να δηλώσουν τις ζημιές.

«Είναι ασφαλισμένοι οι γεωργοί, όπως ασφαλίζουν όλοι οι πολίτες τα αυτοκίνητά τους. Δικαιούνται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική τους εταιρεία».

Όσον αφορά τις υπόλοιπες καταστροφές στην κοινότητα Ξυλοφάγου σε 18 κατοικίες η συνολική ζημιά είναι 56.982 ευρώ, είπε ο Έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου.

Ο κ. Χατζηστεφάνου πρόσθεσε επίσης πως υπάρχουν ζημιές σε 4 επαγγελματικά υποστατικά συνολικού ύψους 2.079 ευρώ και ένα αυτοκίνητο του οποίου η εκτίμηση θα γίνει από το ΗΜΥ.

*φώτο αρχείου