Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (22/1) σε περιοχή των Βρυξελλών, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε σπίτι ενώ 672 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Όπως μεταδίσει το δίκτυο RTL, η έκρηξη ακούστηκε περίπου στις 8:25 π.μ. τοπική ώρα, στο βόρειο τμήμα της βελγικής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα σε οικεία Νέντερ-όβερ-Χέεμπλεκ.

Αμέσως ξέσπασε φωτιά, αναφέρει η πυροσβεστική Βρυξελλών, ενώ αιτία της πυρκαγιάς ήταν πιθανότατα διαρροή σε γραμμή αερίου χαμηλής πίεσης.

Η διαρροή πιθανόν οφειλόταν σε εργασίες στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου διανομής Sibelga. «Ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί για μυρωδιά αερίου στην οδό François Vekemans στο Neder-over-Heembeek», δήλωσε ο ίδιος.

 

Στο νοσοκομείο ένα άτομο

Για λόγους ασφαλείας 672 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων δύο γειτονικών σχολείων.

«Η έκρηξη προκάλεσε τουλάχιστον μερική κατάρρευση της πρόσοψης του σπιτιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Walter Derieuw.

H ένοικος του σπιτιού διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ δύο τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Οι πυροσβέστες και η αστυνομία δημιούργησαν μία ζώνη ασφαλείας. Οι κάτοικοι όλων των κτιρίων, που βρίσκονται εντός αυτής της περιμέτρου, φιλοξενούνται προσωρινά σε δωμάτια σε κοντινή απόσταση.

Η αιτία της διαρροής μένει να διερευνηθεί περαιτέρω, αλλά σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου διανομής φαίνεται ότι εργάτες χτύπησαν σωλήνα χαμηλής πίεσης κατά τη διάρκεια εργασιών στο πεζοδρόμιο.