Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρχη ραδιοτηλεορασης

Πέντε χρονιά μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης η συνεργασία ανανεώθηκε.

Το μνημόνιο έχει ως στόχο την προαγωγή και αναβάθμιση της μεταξύ τους συνεργασίας η οποία είναι καθοριστικής σημασίας ώστε να υπάρχει πιο αποτελεσματικός χειρισμός θεμάτων που αφορά στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις.  

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου Ρόνα Κασάπη αναφέρθηκε στη θέληση των δύο μερών για ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας η οποία επισφραγίζεται με την επικαιροποίηση του μνημονίου, είπε.

Η Πρόεδρος του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης Σωτηρούλλα Σωτηρίου μίλησε επίσης για την πρόσφατη συνεργασία των δύο μερών όσον αφορά τις πρόσφατες αναθεωρήσεις της νομοθεσίας σε παιχνίδια και στοιχήματα και πρόσπθεσε πως «προσβλέπουμε ακόμη και στην επικαιροποίηση του νομικού πλαισίου προς όφελος του κράτους».

Το νέο μνημόνιο συνεργασίας προσβλέπει σε συνολικά οκτώ σημεία μεταξύ των οποίων η εξέταση παραπόνων για το περιεχόμενο των διαφημίσεων και ανταλλαγή πληροφοριών για τη δραστηριότητα τους αναφορικά με παράπονα για το περιεχόμενο των διαφημίσεων σε ετήσια βάση.