Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει έντονη καταδίκη για την «άνανδρη και εγκληματική επίθεση» εναντίον Δημόσιας Κατηγόρου, μέλους της συντεχνίας στην επαρχία της Πάφου, που, όπως αναφέρει, συνιστά πλήγμα εναντίον της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης.

Με ανακοίνωσή της την Τετάρτη καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε πλήρη εξιχνίαση των βομβιστικών ενεργειών και να προχωρήσουν στους απαραίτητους σχεδιασμούς και στα επιβαλλόμενα μέτρα για δραστική πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος που αποδεδειγμένα τον τελευταίο καιρό φαίνεται να ενεργεί με θρασύτητα και χωρίς όρια.

Η Οργάνωση επισημαίνει ότι η νέα εγκληματική αυτή ενέργεια, που αποτελεί την δεύτερη στην σειρά σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα, εναντίον Λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας «καθιστά σαφές και ξεκάθαρο ότι οι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης έχουν καταστεί μόνιμος στόχος εγκληματικών στοιχείων».

Η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο και δεν μπορεί  να συνεχιστεί, λέει η ΠΑΣΥΔΥ και εκφράζει την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση της στα μέλη και τις οικογένειες «των συναδέλφων που έχουν καταστεί θύματα των έκνομων ενεργειών».

Απαιτεί επίσης την άμεση λήψη μέτρων για τη προστασία και ασφάλεια των δημοσίων υπαλλήλων κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ