Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Έκκληση προς το Γενικό Λογιστήριο απευθύνει η Ελεγκτική Υπηρεσία, καλώντας το να τερματίσει αμέσως την καταβολή μισθών και πολλαπλών συντάξεων προς αξιωματούχους, αφού όπως σημειώνει σε σχετική επιστολή, καταβάλλονται παράνομα.

Μιλώντας στον Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, ανέφερε ότι η Υπηρεσία εντόπισε 25 περιπτώσεις, στις οποίες μισθοί και συντάξεις καταβάλλονται κατά παράνομο τρόπο.

Ανέφερε ότι επιβάλλεται να σταματήσει αυτή την παρανομία, εξηγώντας ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η σύνταξη των αξιωματούχων αναστέλλεται από την στιγμή που αναλαμβάνουν δεύτερο αξίωμα στη Δημοκρατία.

Πρόσθεσε ότι, εφόσον η κείμενη νομοθεσία δεν έχει κριθεί αντισυνταγματική, θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα επιστροφής χρημάτων από τους αξιωματούχους, ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είπε ότι απαγορεύεται η αναδρομική ανάκτηση χρημάτων από το κράτος, εφόσον έχει παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα.

Γεν. Ελεγκτής: Αν ο Γεν. Λογιστής έχει αμφιβολίες, θα πρέπει να μην πληρώσει μέχρι να λάβει τη γνωμάτευση

Ξεκάθαρο είναι το θέμα από πλευράς Ελεγκτικής, υπογραμμίζει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Την κατά νόμο ευθύνη πληρωμής των μισθών και συντάξεων έχει ο Γενικός Λογιστής, αναφέρει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, ο Γενικός Ελεγκτής. 

Η αναζήτηση νομικής συμβουλής είναι μια νόμιμη επιλογή του, ωστόσο «αν διενεργήσει παράνομες πληρωμές για το μήνα Ιανουάριο ή Φεβρουάριο κλπ, η αναμονή της γνωμάτευσης δεν θα αποτελεί κατ' εμάς ικανοποιητική δικαιολογία», τονίζει μεταξύ άλλων. 

Στο Γενικό Εισαγγελέα προσφεύγει ο Γενικός Λογιστής

Η ανάρτηση του κ. Μιχαηλίδη έγινε ως απάντηση στη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα στο philenews o ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας, Ανδρέας Αντωνιάδης, ότι δεν πρόκειται να τερματίσει την καταβολή των πολλαπλών συντάξεων όπως ζήτησε η Ελεγκτική Υπηρεσία. Όπως ανέφερε, αποστέλλει εντός της ημέρας επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, ζητώντας του να γνωματεύσει επί των θέσεων τις οποίες ανέπτυξε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην επιστολή του προς το Γενικό Λογιστήριο.

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Μιχαηλίδη: