Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θυ

Την ώρα που ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε χθες δηλώσεις ότι στόχος είναι να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας, κάποιοι ετοίμαζαν σχέδια για να προχωρήσουν σε δολοφονίες.

Η αρχή έγινε στις 17:00 το απόγευμα κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως κάποιοι θεωρούν πως μπορούν να δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές με δεκάδες πολίτες και χωρίς να λογαριάζουν τίποτα και κανένα.

Όπως μαθαίνουμε, τα όσα έγιναν χθες το απόγευμα προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στο αρχηγείο, το υπουργείο δικαιοσύνης και στο προεδρικό. Γιατί μέσα σε μερικά 24ώρα και μετά από απανωτά χτυπήματα του υποκόσμου, το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών αυξήθηκε με αποτέλεσμα να αναζητούνται τώρα τρόποι για επαναφορά του νόμου και της τάξης.

Το παιχνίδι κάπου φάνηκε να χάνεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τα όσα έγιναν σε Πάφο και Λεμεσό. Με τις αλλαγές που θα γίνονταν και τελικά δεν έγιναν ποτέ, και με τις ορφανές ευθύνες που δεν αποδόθηκαν ποτέ σε κανένα. Για να φτάσουμε  στο σήμερα μέσα σε μερικά 24 ώρα να έχουμε ρίψη χειροβομβίδας εμπρησμούς και δύο απόπειρες φόνου σε μόλις 11 ώρες.

Το πάζλ φαντάζει τρομακτικό με τους αρμόδιους να καλούνται άμεσα να βρουν λύσεις.  

Μπορεί χθες ο Υπουργός να ζητούσε να βγουν από τα γραφεία οι αστυνομικοί και να ενισχύσουν την πρώτη γραμμή, αλλά αυτό θα λέγαμε ότι το ακούσαμε ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από τη σύσκεψη στο προεδρικό με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια.

Τέσσερεις μήνες μετά και η μελέτη που θα γινόταν προφανώς ακόμη γίνεται, με αποτέλεσμα να βγαίνει από την καθυστέρηση ενισχυμένο μόνο το οργανωμένο έγκλημα.

Ίσως λοιπόν, ήρθε η ώρα να δουν κάποιοι πως κινούμαστε σε τεντωμένο σχοινί και οι πολίτες βλέπουν εικόνες που δεν έβλεπαν μέχρι πρόσφατα στην χώρα μας, γιατί το να πηγαίνεις στις πέντε το απόγευμα για καφέ και να βλέπεις μπροστά σου απόπειρα δολοφονίας θεωρώ πως κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει οι αρμόδιοι να αναλάβουν δράση.

Όπως μαθαίνουμε, λήφθηκαν σήμερα κάποιες αποφάσεις στο αρχηγείο. Δεν γνωρίζουμε εάν αυτές θα λαμβάνονταν από πριν ή έγιναν εν τάχει λόγω των γεγονότων. Δόθηκαν οδηγίες για πεζές περιπολίες σε κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας όπως Μακαρίου Στασικράτους Λήδρας και Πλατεία Ελευθερίας  από οπλισμένους αστυνομικούς ώστε να εμπεδωθεί όπως γράφει η σχετική διαταγή επιχείρησης το αίσθημα ασφάλειας και η παροχή βοήθειας στο κοινό.

Δεν ξέρουμε αν αυτή η εικόνα θα βοηθήσει, αλλά σίγουρα είναι μια αρχή στην μάχη απέναντι σε ένα οργανωμένο έγκλημα που όπως είπαμε μέρα με την μέρα οργανώνεται όλο και καλύτερα.