Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Λίγα λεπτά πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα, αδίστακτοι νυκτοβάτες ρίχνουν τρεις πυροβολισμούς εναντίον οικίας στο Γέρι. Αμέσως οι Αρχές τίθενται σε συναγερμό και αρχίζουν εξονυχιστικές έρευνες.

Στόχος, γνωστός επιχειρηματίας της Λευκωσίας, ο οποίος είναι η δεύτερη φορά που αποτελεί στόχο τις τελευταίες ημέρες.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

«Φαίνεται να ρίχθηκαν τρείς πυροβολισμοί. Σοβαρή υπόθεση. Φαίνεται να ρίχθηκαν από κάποια απόσταση οι πυροβολισμοί αυτοί».

Ο δράστης προσέγγισε πεζός την οικία του επιχειρηματία και  άρχισε να πυροβολεί κατά οχήματος που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο και στο οποίο βρισκόταν φρουρός ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας, χωρίς να υπάρξει ευτυχώς τραυματισμός.

Και το χτύπημα στο Γέρι φαίνεται να ήταν καλά μελετημένο, αφού ο άνθρωπος που έριξε τους πυροβολισμούς γνώριζε καλά την περιοχή, και το σημείο από το οποίο περνά περιπολικό στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν για προστασία του επιχειρηματία.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

«Μια χειροβομβίδα είχε εντοπιστεί σε κάποιο υποστατικό το οποίο ανήκει στο ίδιο πρόσωπο και διερευνάται το περιστατικό στην ίδια κατεύθυνση με το ίδιο».

Να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε λίγη ώρα μετά που πέρασε από την οικία του επιχειρηματία περιπολικό, κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης ήταν κρυμμένος και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να πατήσει τη σκανδάλη.