Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυραυλοι

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στο ιρακινό Κουρδιστάν στα πυραυλικά πλήγματα των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης χθες βράδυ, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι αρχές της αυτόνομης περιφέρειας.

«Οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον τομέων όπου ζουν πολίτες στην Αρμπίλ, σκοτώνοντας τέσσερις αμάχους και τραυματίζοντας άλλους έξι», ανακοίνωσε το συμβούλιο ασφαλείας του Κουρδιστάν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η πολιτική παράταξη που κυβερνά στην Αρμπίλ, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΔΚΚ), ανακοίνωνε τον θάνατο αμάχων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματία του τομέα των ακινήτων και μελών της οικογένειάς του.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως προχώρησαν σε πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους κοντά στην Αρμπίλ, στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση στην Κερμάν.

Εξάλλου, τα πυραυλικά πλήγματα στο ιρακινό Κουρδιστάν δεν έπληξαν αμερικανικές εγκαταστάσεις και δεν αναφέρθηκαν απώλειες μεταξύ Αμερικανών, όπως δήλωσαν δυο αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο.

Εκρήξεις ακούστηκαν σε περιοχή κάπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αρμπίλ, στην ημιαυτόνομη περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με πηγές στην περιοχή. Σε αυτή την περιοχή στεγάζεται προξενείο των ΗΠΑ και βρίσκονται επίσης κατοικίες.

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τα πλήγματα του Ιράν

Η διπλωματία των ΗΠΑ καταδίκασε σθεναρά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο ιρακινό Κουρδιστάν το βράδυ χθες Δευτέρα.

Σε δελτίο Τύπου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει πως «αντιτίθεται» στα «ανεύθυνα πυραυλικά πλήγματα» στα οποία προχώρησε, καθώς «υπονομεύουν τη σταθερότητα του Ιράκ».

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως εξαπέλυσε ομοβροντίες βαλλιστικών πυραύλων εναντίον εγκαταστάσεων «τρομοκρατών» και κέντρα «κατασκοπείας» στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν.

Τα πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον «τέσσερις άμαχοι», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ