Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κωνσταντίνος Ιωάννου

Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα υλοποιηθούν στοχευμένα μέτρα έτσι ώστε να απαμβλυνθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων τόσο στην πολεοδομία όσο και στο κτηματολόγιο.

Το κύριο ζήτημα που παρατηρείται είναι αυτό της καθυστέρησης έκδοσης νέων τίτλων ιδιοκτησίας και στις δύο κρατικές υπηρεσίες. Αντιλαμβανόμενοι αυτό το πρόβλημα προχωρήσαμε σε κάποιες βελτιώσεις για απλοποίηση των διαδικασιών, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1.

Για αυτές τις νέες διαδικασίες μίλησε ο κ. Ιωάννου οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου. Αυτές αφορούν τους κάθετους και οριζόντιους διαχωρισμούς για την έκδοση νέων τίτλων ιδιοκτησίας. Μέσω αυτών των απλοποιήσεων και των μέτρων, είπε ο κ. Ιωάννου, έχει υπολογιστεί ότι πλέον θα χρειάζονται τρεις μήνες για την έκδοση των τίτλων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέπτυξε κάποια από τα πιο κύρια μέτρα και απλοποιήσεις έτσι ώστε επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει το Υπουργείο: «Πλέον η χωρομετρική εργασία που υπήρχε μεγάλη καθυστερήση δεν θα αναλαμβάνεται από το κτηματολόγιο αλλά από ιδιώτες χωρομέτρες και το γεγονός ότι θα πραγματοποιείται εκ των προτέρων η εξωτερική οριοθέτηση σημαίνει ότι η ανάπτυξη θα υλοποιείται μέσα στα πραγματικά όρια του τεμαχίου» είπε ο κ. Ιωάννου και πρόσθεσε πως μέχρι το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το σχέδιο Ιππόδαμος της πολεοδομίας, όπου θα ψηφιοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες της.

Ο κ. Ιωάννου, αναφέρθηκε ακόμα σε μελέτη που έγινε, όπου μέσα από αυτή διαφάνηκε υποστελέχωση στην πολεοδομία και για αυτό πολλές φορές δε μπορούσε το υπάρχον προσωπικό να βοηθήσει το κοινό. «Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία προσλήψεων» είπε.