Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αστυνομία Ελλάδα

Σε συνεργασία με τις Γερμανικές αρχές οι αντίστοιχες της Ελλάδας προχώρησαν χθες στη σύλληψη 50χρονου Κύπριου, ο οποίος καταζητείτο με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα για διαδικτυακές απάτες με αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο 50χρονος συμπατριώτης μας παρουσιαζόταν ως διευθυντής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παράδοση επιβατικών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να εξαπατήσει ανυποψίαστους αγοραστές που αναζητούσαν χρυσές ευκαιρίες σε διαδικτυακές πλατφόρμες εμπορίας οχημάτων.

Ο 50χρονος φέρεται επίσης να εισέπραττε το ποσό αγοράς των αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο να τα παραδίδει. Με αποτέλεσμα να γίνει καταγγελία στη Γερμανική Αστυνομία και να εκδοθεί εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Από τις διαδικτυακές πωλήσεις οχημάτων, που άρχισαν από το Σεπτέμβριο του 2020 στο Βερολίνο, ο 50χρονος φέρεται να αποκόμισε ποσό που ξεπερνά τις 170 χιλιάδες ευρώ. Και αμέσως μετά τη σύλληψη του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε στην Εισαγγελεία Εφετών, για να αρχίσουν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Γερμανία.