Τηλεόραση Ραδιόφωνο
e scooter σκουτερ

Ηλεκτρικά σκούτερ τοποθετούνται σε πεζοδρόμια και διακινούνται σε δρόμους της πρωτεύουσας χωρίς έλεγχο δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο προβλήματα τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στους δρόμους.

Ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου να κρούει τον κώδωνα του κινδυνού, θέλοντας να προλάβουν το πρόβλημα, για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια όπως επίσης και στους χρήστες των σκούτερ που διακινούνται στους δρόμους με κίνδυνο της ζωής τους.

Όπως είπε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΟΠΑΚ Δημήτρης Λαμπριανίδης, «το πρόβλημα έχει εξελιχθεί σε ένα νέο εμπόδιο στα πεζοδρόμια μας. Μας ξενίζει ότι οι εταιρείες που τα ενοικιάζουν τα τοποθετούν για ενοικίαση σε πεζοδρόμια όπου απαγορεύεται κανονικά η χρήση τους.»

«Τοποθετούνται (τα σκούτερ) και από τις εταιρείες που τα ενοικιάζουν και από τους χρήστες πάνω στα πεζοδρόμια. Αυτό, δημιουργεί εμπόδιο και κίνδυνο στη διακίνηση πεζών και αναπήρων», είπε ο κ. Λαμπριανίδης και επεσήμανε πως «οι εταιρείες ενοικιάσεως γνωρίζουν ποιοι έχουν χρησιμοποιήσει τα σκούτερ για αυτό είπε, αν θέλουμε να καταγγείλουμε του χρήστες υπάρχει τρόπος», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι εταιρείες ενοικιάσεως είναι υπόχρεες να τρέξουν και να είναι σε εγρήγορση» είπε στο Μέρα Μεσημέρι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακής Διαχείρισης Δήμου Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας, όσον αφορά την περισυλλογή των σκούτερ από τις μη καθορισμένες τοποθεσίες και όπως είπε μπορεί η εταιρεία να στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες έτσι ώστε να συμμορφώνονται στις υποδείξεις.

Μετά από προπαρασκευαστική σύσκεψη που είχαν χθες οι δήμοι Λευκωσίας, Αγίου Δομετίου, Αγλαντζιάς, Στροβόλου, Λακατάμιας και Έγκωμης, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από το φαινόμενο και πως πρέπει επειγόντως οι διαχειρίστριες εταιρείες να εναρμονιστούν με τις ήδη υπάρχουσες νομοθεσίες και να προχωρήσει μία χαρτογράφηση των διαδρομών που δικαιούται ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα σκούτερ και να ενημερωθεί στη συνέχεια για αυτές.