Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καταιγιδα κερευανος

Σε ισχύ βρίσκεται από τις δύο μετά τα μεσανύχτα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι. Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ μέχρι και τις έντεκα το πρωί

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μέχρι και το Σάββατο:

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει σήμερα το νησί ενώ από την Πέμπτη αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα πιθανό να σημειωθεί και χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και σύντομα μέτριοι, 4 μποφόρ, ενώ αργότερα θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και το απόγευμα παροδικά μέχρι κυματώδης, ενώ στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα σε περιοχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Κατά τις αυγινές ώρες, στο ανατολικό μισό του νησιού, πιθανό τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Το βράδυ, στα δυτικά και στα βόρεια, αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή, ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και σταδιακά συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό. Από το απόγευμα και μετά και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα επίπεδα της Τετάρτης και κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.