Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε ο 44χρονος Σύρος οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος το οποίο μισή ώρα μετά την έλευση του νέου χρόνου, παρέσυρε στον θάνατο τέσσερα άτομα στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών.

Το δικαστήριο μετά από ενδελεχή μελέτη του φακέλου της υπόθεσης παραπέμπει τον 44χρονο σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού την 1η Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με το αίτημα κράτησης που έγινε από πλευράς της Αστυνομίας, καθώς εξέπνεε σήμερα η 6ημερη προσωποκράτηση του,το Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του για αύριο το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο 44χρονος είναι αυτό της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγω αμέλειας και της παραβίασης κόκκινου σηματοδότη.

Εισήγηση από Υπ. Μεταφορών για τοποθέτηση συστήματος φωτοεπισήμανσης στο σημείο   

Την εγκατάσταση συστήματος φωτοεπισήμανσης στον δρόμο όπου σημειώθηκε το τετραπλό θανατηφόρο τροχαίο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, θα εισηγηθεί το Υπουργείο Μεταφορών στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός, Αλέξης Βαφεάδης, μετά τη σύσκεψη με εμπειρογνώμονες του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, όπου συζητήθηκαν συμπεράσματα και εισηγήσεις, σε συνέχεια του τετραπλού δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Λεμεσό.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι οι εισηγήσεις προς το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας περιλαμβάνουν ποικίλα μέτρα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, μεταξύ των οποίων το πιο άμεσο αφορά την τοποθέτηση συστήματος φωτοεπισήμανσης για έλεγχο της ταχύτητας. Εφόσον η εισήγηση υιοθετηθεί, το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα μπορέσει να λειτουργήσει εντός λίγων μηνών, ενώ μέχρι τότε, όπως είπε ο Υπουργός, θα εισηγηθεί τακτικούς ελέγχους του σημείου από την Αστυνομία.

«Έχουμε καταλήξει στην απόφαση να εισηγηθούμε προς την αστυνομία να τοποθετηθεί σύστημα φωτοεπισήμανσης στον δρόμο αυτό, για έλεγχο της ταχύτητας», ανέφερε ο κ. Βαφεάδης. «Υπάρχει έργο σε εξέλιξη στην  περιοχή και μπορούμε να αξιοποιήσουμε μέρος του εξοπλισμού και στη συνέχεια να αποταθούμε στις αρμόδιες τεχνικές και κεντρικές επιτροπές, που διαχειρίζονται και επιτρέπουν τέτοιες αλλαγές στις συμβάσεις, ώστε αυτό να γίνει κατορθωτό», εξήγησε.

«Νοουμένου ότι γίνει αυτό, θα χρειαστούμε περίπου δύο μήνες για να εγκαταστήσουμε σύστημα φωτοεπισήμανσης στη διαδρομή αυτή, το οποίο θα ελέγχει το θέμα της ταχύτητας και όχι το θέμα της διασταύρωσης», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Μέχρι την εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης, θα γίνει εισήγηση η διασταύρωση να ελέγχεται συχνότερα από κινητές κάμερες της αστυνομίας, σημείωσε ο κ. Βαφεάδης.

Στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει σε δύο εβδομάδες περίπου, ο Υπουργός Μεταφορών θα προτείνει, επίσης,

Σε περίπου 3-4 χρόνια θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση των λεωφόρων Ευαγόρα Λανίτη και Γιάννου Κρανιδιώτη. Πρόκειται για έργο που βρίσκεται ήδη υπό μελέτη. «Θα εισαχθεί ακόμα ένας κυκλικός κόμβος στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια», εξήγησε ο κ. Βαφεάδης.

«Όταν γίνει αυτός ο κόμβος, στη διασταύρωση στην οποία έγινε το θανατηφόρο ατύχημα, θα απαγορεύεται η δεξιά στροφή και θα επιτρέπεται μόνο η αριστερή έξοδος και η αριστερή είσοδος από τον δρόμο», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι θα παρακολουθείται η περιοχή μετά την εφαρμογή των μέτρων, ώστε, αν χρειαστεί, να εισαχθούν και επιπρόσθετα μέτρα. «Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα θα συμβάλουν τα μέγιστα, αλλά αν χρειαστεί θα τα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο», είπε.