Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τρομερό πρόβλημα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο δίκτυο της ΑΗΚ από σπείρες οι οποίες κλέβουν μετασχηματιστές, με στόχο την μεταπώληση τους. Η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς προκαλούνται διακοπές ρεύματος για αρκετές ώρες, ενώ οι ζημιές που προκαλούνται είναι τεράστιες. 

Πρόκειται για περιστατικά που σημειώνονται καθημερινώς σε όλες τις επαρχίες όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου μιλώντας στο ant1live. 

Μόνο εχθές στη Λευκωσία σημειώθηκαν κλοπές μετασχηματιστών σε τρεις περιπτώσεις: στο Μαθιάτη, στο Παλαιομέτοχο και στο Τσέρι.  

Όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, ιδιαίτερη είναι η τρίτη περίπτωση στο Τσέρι, καθώς οι επιτήδειοι ξεβίδωσαν τη βάση του μετασχηματιστή, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στους πασσάλους της ΑΗΚ, έδεσαν τα καλώδια και στη συνέχεια τράβηξαν τον πάσσαλο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ρεύμα μέσης τάσης, επηρεάζοντας μεγάλη περιοχή. 

Ήδη στις πρώτες δύο περιπτώσεις τα συνεργεία της ΑΗΚ αντικατέστησαν του δύο μετασχηματιστές, ενώ στην ευρύτερη περιοχή Τσερίου η ζημιά είναι αρκετά μεγάλη και αναμένεται αποκατάσταση εντός της επόμενης ώρας.  

Ενήμερη είναι και η αστυνομία για τις υποθέσεις κλοπών. Παράλληλα το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, και να ενημερώνει τις αρχές εάν παρατηρήσει οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. 

Από κλοπές καλωδίων μέχρι... πόρτες υποσταθμών 

Η έξαρση αυτή παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Τα παλαιότερα χρόνια, όπως εξήγησε η κ. Παπαδοπούλου, υπήρξαν αρκετά περιστατικά κλοπής καλωδίων αλλά και εξοπλισμού από τους υποσταθμούς της ΑΗΚ. 

Πέρα από τις κλοπές του εξοπλισμού, οι επιτήδειοι έκλεψαν ακόμη και τις αλουμινένιες πόρτες των υποσταθμών, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου.  

Σε μια περίπτωση πριν από ένα μήνα στα ορεινά, άνδρας φέρεται να έδεσε τα χάλκινα καλώδια της ΑΗΚ και ξήλωσε επτά πασσάλους, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο δίκτυο. 

1
1
1
1
1
1