Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η ΠΑΣΥΚΙ κατήγγειλε ιδιωτικό νοσηλευτήριο για εξαίρεση νοσηλείας περιστατικών Covid-19. Στη συνεχεία η Υπουργός Υγείας είπε πως δόθηκε εξαίρεση λόγω μεγαλής ευαισθησίας σε δύο νοσηλευτήρια τα οποία περιθάλπτουν καρκινοπαθείς.

Όπως ανέφερε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, μέσα από επιστολή του συγκεκριμένου ιδιωτικού νοσηλευτηρίου αιτήθηκε όπως εξαιρεθεί του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας για νοσηλεία των περιστατικών Covid-19.

Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή στο αίτημα, η οποία έπεσε στην αντίληψη της ΠΑΣΥΚΙ, οι Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας απάντησαν θετικά στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο και του έδωσαν εξαίρεση λόγω της φύσης των ασθενών του. Ο κ. Κούμας, όπως είπε, έχει αναφέρει στην Υπουργό το συγκεκριμένο γεγονός, με την Υπουργό να του απαντά πως θα διερευνήσει την υπόθεση.

«Εμείς θεωρούμε ότι μετά από τόσα χρόνια αντιμετώπισης του κορωνοϊού πρέπει όλοι να τυγχάνουμε ισότιμης αντιμετώπισης» είπε ο κ. Κούμας λέγοντας ότι πρέπει να μπει μια τάξη.

Η απάντηση της Υπουργού

Η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη με το πέρας της επίσκεψής της στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε δηλώσεις της ανέφερε πως πρόκειται για δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία περιθάλπτουν καρκινοπαθείς για αυτό δόθηκαν εξαιρέσεις. «Αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευαισθησία στην προστασία αυτών των ατόμων. Αν χρειαστεί να επαναθεωρήσουμε αυτή την άποψη θα το κάνουμε και σίγουρα ο σκοπός ήταν για να προστατευτούν αυτές οι ευάλωτες ομάδες των ασθενών μας».