Τηλεόραση Ραδιόφωνο
JY

2023. Η χρονιά των μανιταριών. Αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο στους κυπριακούς βιότοπους, τους οποίους δυστυχώς κάποιοι έχουν μετατρέψει σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

«Αρχίσαμε από τις αρχές του Οκτώβρη από περιοχές Βαβατσινιάς, μετακινηθήκαμε στο Τρόοδος, Άγιο Νικόλα στα ψηλά, Ήταν ένα τρίμηνο γεμάτο με ωραίες εικόνες, όμορφες συγκινήσεις, το χάρηκε ο κόσμος όλος. Ήταν εξαιρετική χρονιά και συνεχίζει», ανέφερε ο Τάκης Χατζηλαζάρου.

Κόκκινα, άσπρα, της αναθρίκας, αλλά και διάφορα άλλα είδη μανιταριών, κάνουν καθημερινά την εμφάνιση τους στην κυπριακή ύπαιθρο. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή, αφού κάποια από αυτά είναι θανατηφόρα

Λόγω της αφθονίας όλοι το παίζουν μανιταροσυλλέκτες, με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στο φυσικό περιβάλλον.

«Δεν χρειάζεται να κάμνεις ζημιά. Ούτε με τις χτενιές, ούτε με κάτι άλλο. Το μανιτάρι φαίνεται. Όταν φαίνεται καθαρίζεις το γύρω, το κόβεις, το σκεπάζεις και φεύγεις. Και όχι να τα σηκώνεις ούλλα ίσια πάνω», ανέφερε ο Χάρης Γεωργίου.

Στην κυπριακή ύπαιθρο μπορεί να συναντήσεις και κάθε λογής σκουπίδια, αφού κάποιοι ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει τα δάση μας σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο

Και η εξόρμηση μας ολοκληρώθηκε με την προσφορά μανιταριών σε διερχόμενους οδηγούς