Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας σχετικά με το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Σάββα Αγγελίδη, μέσα από ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που χαιρετίζουμε τη σημερινή Απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, με την οποία απορρίφθηκαν όλες οι καταγγελίες που υπέβαλε σε αυτήν ο Γενικός Ελεγκτής κατά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.»

Ακόμα εξέφρασε την έκπληξή της η Νομική Υπηρεσία για την ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή «ο οποίος για άλλη μια φορά εκφεύγει των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων. Τα οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλια επ’ αυτής δεν είναι του παρόντος» αναφέρει η ανακοίνωση.

Απάντηση Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, η Ελεγκτική Υπηρεσία, απάντησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας μόνο απογοήτευση προκαλεί η πιο πάνω ανακοίνωση. Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει ότι «μόνο απογοήτευση προκαλεί η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα. Ο Βοηθός του έδωσε αναστολή σε πρώην πελάτη του, η Αρχή διαπιστώνει ανυπαρξία δικλείδων αποτροπής της σύγκρουσης συμφέροντος και, αντί μέτρων, ισχυρίζεται ότι η ΕΥ εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της.»