Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγορά ψώνια τραπέζι φρούτα λαχανικά
*Φωτογραφία αρχείου

«Ξέμεινε» από αρνιά η Κύπρος, με το πρόβλημα να επιδεινώνεται από την καθυστέρηση δύο ημερών, που προέκυψε στην εισαγωγή κρεάτων από την Ελλάδα. 

Ο καταναλωτής ήδη νοιώθει τον περιορισμό που υπάρχει στην αγορά για το αρνίσιο κρέας, δηλώνει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών Κώστας Λειβαδιώτης. Προσθέτοντας πως οι κρεοπώλες να κάνουν αγώνα δρόμου με τα σφαγεία, αμέσως μετά την άφιξη τους, ώστε να τα διοχετεύσουν εγκαίρως στην αγορά από την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο. 

«Αυτή τη στιγμή που μιλούμε, εκτός από την έλλειψη που υπάρχει, είναι και το θέμα σφαξίματος, αλλά και το θέμα αφίξεων από την Ελλάδα των αρνιών. Τα οποία θα φθάσουν αύριο το βράδυ, ενώ κανονικά έρχονται Τετάρτη, θα 'ρθουν Παρασκευή, Οπότε θα έχουμε αυτό το κενό, να περιμένουμε τα ελληνικά να συμπληρώσουμε τις ελλείψεις που έχουμε», ανέφερε ο κ. Λειβαδιώτης. 

Ο κ. Λειβαδιώτης χωρίς να κρύβει την οργή του, επισημαίνει πως δύο σφαγεία στην ελεύθερη Κύπρο δεν είναι αρκετά για τη διοχέτευση ικανοποιητικών ποσοτήτων κρεάτων στην αγορά, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση. 

«Και όχι μόνον. Εκτός της ανεπάρκειας τους, είναι και η ποιότητα που βγάζουν, η καθαριότητα, οι θερμοκρασίες τους. Το να έχουμε, αυτή την στενότητα των σφαγείων, να είναι τα σφαγεία σε ένα μέρος της Κύπρου, σε 5 χιλιόμετρα δύο σφαγεία. Να έρχονται απ' όλη την Κύπρο να σφάξουν. Ακούω δικαιολογίες, ότι φύγαν οι υπάλληλοι, δεν υπάρχουν εκπαιδευμένοι εκδοροσφαγείς, είναι τρομερό» δήλωσε ο κ. Λειβαδιώτης. 

Αυτοί που αρμοδίως, έχουν την ευθύνη επίλυσης του προβλήματος, κατέληξε ο κ. Λειβαδιώτης, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται.