Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Κόλλες Α4 εμποτισμένες με ναρκωτικές ουσίες δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία στην αστυνομία. Μετά και από τα τελευταία περιστατικά μεταφοράς τους στις Κεντρικές Φυλακές, οι αρχές ψάχνουν να βρουν λύση έτσι ώστε να περιορίσουν το φαινόμενο.

Όπως έχει πει στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 ο ψυχίατρος Γιώργος Μικελλίδης, οι εμποτισμένες κόλλες Α4 δεν είναι κάτι καινούργιο. «Είναι ένας τρόπος μεταφοράς και κατανάλωσης διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, όπως είναι το LSD, η κοκαΐνη και η ηρωίνη. Οι κόλλες εμποτίζονται με τη χρήση αλκοόλ και αποτελούν πιο εύκολο ο τρόπο διακίνησης και κατανάλωσης. Από την άλλη είναι ένας δύσκολος τρόπος ανίχνευσης από τις αρχές» είπε.

Ως συνήθως οι συγκεκριμένες κόλλες μεταφέρονται μέσω ταχυδρομείου ως δέμα, οι οποίες είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθούν από τα τελωνεία και την αστυνομία.

«Πρέπει, είπε ο κ. Μικελλίδης, να είμαστε σε εγρήγορση, να αντιλαμβανόμαστε και να δρούμε προληπτικά έτσι ώστε να βοηθούμε τον κόσμο. Υπάρχει αυξητική πορεία προβλημάτων ψυχικής υγείας οπότε πρέπει να εστιαζόμαστε τόσο στην πρόληψη όσο και στην θεραπεία».