Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΠΑΦΟΣ

Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας αποτελεί απόλυτα καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, αναφέρει σε γραπτή δήλωση της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεων Άννα Κουκίδου Προκοπίου σημειώνοντας ότι εκ μέρους της Κυβέρνησης, τέτοια φαινόμενα δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά.

«Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ηγεσία της Αστυνομίας έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν το ταχύτερο δυνατόν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», προσθέτει.

Ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, συνεχίζει, στέκομαι δίπλα από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και προασπίζομαι το λειτούργημα τους, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο πυλώνα του κράτους δικαίου.

Νομική Υπηρεσία: Δεν γίνονται ανεκτές επιθέσεις που έχουν σκοπό να πλήξουν τη δικαιοσύνη

Καταδικάζει η Νομική Υπηρεσία «με τον πιο απερίφραστο τρόπο» την τοποθέτηση και πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού από άγνωστα πρόσωπα, στην οικία λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας και της οικογένειάς της.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η συντεταγμένη Πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις που σκοπούν να πλήξουν το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη. Η Νομική Υπηρεσία ευελπιστεί στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, τον εντοπισμό των δραστών και την προσαγωγή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Τέτοιες απεχθείς ενέργειες δεν θα σταθούν εμπόδιο στην εκτέλεση της υψηλής αποστολής μας» αναφέρεται.

Καταλήγει δε εκφράζοντας αμέριστη συμπαράσταση προς τη συνάδελφο και την οικογένειά της και της εύχεται ταχεία ανάρρωση.