Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία ΙΣΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα στις 15.30 η συντεχνία "Ισότητα" πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια για τον Κρατικό Προϋπολογισμό. 

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία αναφέρει πως «στόχος μας είναι να διαμαρτυρηθούμε για τον αποκλεισμό των χαμηλόμισθων συναδέλφων που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Κλ. Α1 από τη ρύθμιση για επιταχυνόμενη ανέλιξη, κάτι το οποίο συνιστά κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

«Καλούμε το νομοθετικό Σώμα, βάσει του Άρθρου 35 του Συντάγματος και της ρητής υποχρέωσής του να διασφαλίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα, να ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις στην Κυβέρνηση για να επιφέρει τις κατάλληλες αλλαγές στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ώστε να αρθεί η εις βάρος των πλέον χαμηλόμισθων συναδέλφων αδικία», σημειώνεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι καθοριστικής σημασίας, "ώστε τα κόμματα και οι βουλευτές να αισθανθούν το μέγεθος της αδικίας".

Πηγή: ΚΥΠΕ