Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέλιος Παπαθεοδώρου.j

Πέραν των μηχανοκίνητων περιπόλων, έχουν ορισθεί και πεζά περίπολα ενόψει των εορτών, δήλωσε την Παρασκευή ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος παρευρέθηκε με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, σε ημερίδα της Αστυνομίας με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα που διεξήχθη στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία.

Προσερχόμενος στην ημερίδα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ρωτήθηκε για τα αυξημένα μέτρα ενόψει των εορτών και για τις ανησυχίες που υπάρχουν ευρύτερα στην Ευρώπη για τρομοκρατικά χτυπήματα, με τον κ. Παπαθεοδώρου να απαντά ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες με σκοπό και την αύξηση της ασφάλειας των πολιτών, πέραν των μηχανοκίνητων περιπόλων, έχουν ορισθεί και πεζά περίπολα.

Πρόσθεσε ότι όσον αφορά την τρομοκρατία, παρακολουθείται τόσο το διεθνές γίγνεσθαι όσο και πληροφορίες που λαμβάνονται και αξιολογούνται. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφορία για οποιοδήποτε κτύπημα στην Κύπρο», είπε ο Αρχηγός Αστυνομίας προσθέτοντας ότι μετά την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι οι οποίοι περιπολούνται.  

Εξάλλου, σε ερώτηση για χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για περιστατικό με σημάδια βίας σε ανήλικη στην Πάφο και τις αιχμές του δικαστηρίου για ελλιπή διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι από χθες έχουν δοθεί οδηγίες στον Βοηθό Αρχηγό της Αστυνομίας για να ορίσει αξιωματικό για διεξαγωγή ποινικής έρευνας για να εξακριβωθεί κατά πόσο η Αστυνομία ενήργησε σωστά.

Σημαντική η εκδήλωση της Αστυνομίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρουν Υπουργός και Αρχηγός

Η Υπουργός Δικαιοσύνης προσερχόμενη στην ημερίδα είπε ότι η διεύθυνση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο τρίτος πυλώνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και είναι μια διεύθυνση η οποία κρίνεται ως πολύ σημαντική και «την οποία θα ενδυναμώσουμε μέσα στο 2024».

Σημείωσε ότι ακριβώς για αυτό τον λόγο η εκδήλωση της Αστυνομίας που εμπίπτει στα πλαίσια της συζήτησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρείται πάρα πολύ σημαντική. Η κ. Προκοπίου έδωσε συγχαρητήρια στο αστυνομικό σώμα που έχει βάλει στις σωστές προτεραιότητες μέσα στα πλαίσια της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει ενδυναμώσει και εμψυχώσει το γραφείο της Αστυνομίας που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε από πλευράς του ότι είναι η πέμπτη χρονιά που διοργανώνεται από την Αστυνομία η ημερίδα με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα προκειμένου να τιμηθεί η υιοθέτηση της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

Σημείωσε ότι μέσα από τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων στόχος είναι να αναδειχθεί η δέσμευση για προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.