Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σαρανταμια μέρες πριν την δίκη των τεσσάρων κατηγορούμενων ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού για τον φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου και οι τρείς εξαυτών προσφεύγουν στο εφετείο, σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου όπως παραμείνουν υπόδικοι μέχρι την 23η Ιανουαρίου 2024.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορούμενων, 44, 22 και 21 ετών, έφεραν και ενώπιον του Δικαστηρίου  ένσταση στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής να παραμείνουν υπό κράτηση, μέχρι τη δίκη επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει μαρτυρία που να τους συνδέει με τα αδικήματα και δεν τίθεται θέμα μη προσέλευσης τους στο δικαστήριο.

Αντίθετα ο τέταρτος κατηγορούμενος, 41 ετών, του οποίου  γενετικό υλικό  εντοπίστηκε σε ένα από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή της δολοφονίας, δεν έφερε ένσταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα καταχωρείται και αίτημα, ώστε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, να διεξαχθεί σε Κακουργιοδικείο άλλης επαρχίας και όχι της Λεμεσού, λόγω της έντασης και των προπηλακισμών που καταγράφονταν σε κάθε ακροαματική διαδικασία.

Σύνδεση φόνων Καλογερόπουλου - Αλεξούι

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με δημοσίευμα της κάνει λόγο για σύνδεση των δύο φόνων, του Θανάση Καλογερόπουλου στη Λεμεσό και του Αλέξη Μαυρομιχάλη στη Λευκωσία, ως προς το πρόσωπο που κρύβεται πίσω. Κάτι που, όπως αναφέρεται, προκύπτει από τα στοιχεία αλλά και άλλα δεδομένα που κατέχουν οι ανακριτές.  Στο  δημοσίευμα σημειώνεται επίσης πως  ελλείψει μαρτυριών δεν δημιουργείται το νομικό υπόβαθρο για περαιτέρω ενέργειες.