Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Διαβάστε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Γιώργο Εφραίμ, ο οποίος αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.. 

 

"Πέφτει λοιπόν η αυλαία της ποδοσφαιρικής μου διαδρομής και στο κλείσιμο της αφήνει μόνο αισθήματα απόλυτης ευγνωμοσύνης, ικανοποίησης και πληρότητας.

 

Παιδάκι τότε, όταν επιχειρούσα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα και έφηβος λίγο αργότερα όταν άφηνα την Κύπρο για να βρεθώ στο Λονδίνο, δεν θα μπορούσα να ευχηθώ τίποτα περισσότερο…

 

Κατακτήσεις, τρόπαια, ένδοξες ευρωπαϊκές πορείες, μεγάλες στιγμές και συγκινήσεις, ομαδικές και ατομικές διακρίσεις μα περισσότερο από ό,τι άλλο η δική σας εκτίμηση και αναγνώριση. Ομορφύνατε και δώσατε σκοπό και νόημα στη ζωή μου! Με κινητροδοτούσατε να γίνομαι καλύτερος αθλητής και άνθρωπος και γι’ αυτό σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς.

 

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους από κοντά συντέλεσαν ουσιαστικά σ’ αυτή την υπέροχη πορεία των είκοσι σχεδόν χρόνων… Τις Εθνικές Ομάδες Ποδόσφαιρου της Κύπρου που τόσο πολύ αγάπησα και συνδέθηκα, τις ακαδημίες του Απόλλωνα στη Λεμεσό και τους προπονητές μου εκεί, όλο το οικοδόμημα της Άρσεναλ στο Λονδίνο που πίστεψε και επένδυσε σε εμένα, προσφέροντας μου απλόχερα τη γνώση, τα εφόδια και τα εχέγγυα για τα όσα ακολούθησαν. Την Ρείντζερς και την Νταντί για τις ευκαιρίες που μου προσέφεραν, αλλά και την Ομόνοια Λευκωσίας που, έδειξε πίστη και εμπιστοσύνη σε μια κρίσιμη εποχή για εμένα, ευνόησε τον επαναπατρισμό μου, με ανέδειξε και με καθιέρωσε ποδοσφαιρικά. Τελευταίος σταθμός το ΑΠΟΕΛ, που έμελλε να γίνει προέκταση της οικογένειας μου. Με δέχτηκε, με αγκάλιασε, με τίμησε και με όρισε ως αρχηγό του. Με δυνάμωσε, με ωρίμασε και με καθόρισε! Για όλα αυτά και άλλα τόσα θα είμαι παντοτινά ευγνώμων!

 

Ευγνώμων είμαι φυσικά προς τον κουμπάρο μου, τους φίλους μου,τους γονείς μου,τη γυναικά μου, τα παιδιά μου για τη συνεχή υποστήριξη και κατανόηση.

 

Προς όλους όσους μοιραστήκαμε την καθημερινότητα όλων αυτών των χρόνων: φροντιστές, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς, γυμναστές, αναλυτές, διατροφολόγους, ψυχολόγους, προπονητές και παράγοντες… Όλοι πρόθυμοι να ξοδέψουν χρόνο και να φροντίσουν για εμένα... Σας οφείλω πολλά!

 

Στο επανιδείν λοιπόν…

 

Με απέραντη εκτίμηση και σεβασμό,

Γιώργος Εφραίμ"