Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σουβλα
*Φωτογραφία Αρχείου

Ο παγκόσμιος οδικός χάρτης Taste Atlas, κάθε χρόνο δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας για τις 100 καλύτερες κουζίνες στον κόσμο και τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο. Η Κύπρος για το 2023 βρίσκεται στην 88η θέση ενώ τη θέση αυτή μοιραζόμαστε με τις χώρες του Μπανγκλαντες και του Καζακστάν.

Ανάμεσα στα δημοφιλέστερα φαγητά της Κυπριακής κουζίνας, βρίσκονται το κλέφτικο, η σούβλα, το χαλλούμι, το στιφάδο, η σεφταλιά, ο τραχανάς και οι λουκουμάδες. Ψηλά στη λίστα με τα καλύτερα ποτά βρίσκεται η κουμανδαρία. Όλες τις πληροφορίες του Taste Atlas για την Κύπρο μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Σύμφωνα με το Taste Atlas, στην πλατφόρμα υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών. Με βάση αυτές τις αξιολογήσεις βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο.

Με «Άριστα» το 5, η κυπριακή κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 3.91. Η Ελλάδα κατέλαβε την 3η θέση με βαθμολογία 4.64 ενώ την πρώτη θέση μοιράζονται Ιταλία και Ιαπωνία με βαθμολογία 4.65. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι κουζίνες των χωρών της Πορτογαλίας με 4.61 και Κίνας με 4.59. Όπως φαίνεται από τις πρώτες πέντε θέσεις, οι αγαπημένες κουζίνες του κοινού είναι η Μεσογειακή αλλά και η Ασιατική.

Η λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες για το 2023:

best