Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ργε

Διασωληνωμένος, φέροντας σοβαρές κακώσεις στο σώμα του, παραμένει ο 17χρονος, ο οποίος παρασύρθηκε το βράδυ του Σαββάτου από διερχόμενο όχημα που οδηγούσε 49χρονος στη Λεμεσό. 

«Φαίνεται ότι ο 17χρονος, ενώ διασταύρωνε, χρησιμοποιώντας φωτοελεγχόμενη διάβαση πεζών, χτυπήθηκε από διερχόμενο οδηγό» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου. 

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Ανδρέου, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι εξετάσεις όσον αφορά τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτή η νέα οδική σύγκρουση, με αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό του 17χρονου «και επικεντρωνόμαστε κυρίως στο τι ακριβώς έγινε στη φωτοελεγχόμενη διάβαση, δηλαδή αν ήταν σε λειτουργία, αν ο πεζός πέρασε τη διάβαση στο πράσινο φως». 

«Διερευνώνται εν πάση περιπτώσει όλα τα δεδομένα για τη συγκεκριμένη υπόθεση», συμπλήρωσε. 

Σε ερώτηση αν δηλαδή ένας πεζός χρησιμοποιήσει φωτοελεγχόμενη διάβαση και δεν πατήσει το κουμπί για να γίνει πράσινο, για τον οδηγό δεν υπάρχει ευθύνη, ο κ. Ανδρέου είπε ότι κάθε υπόθεση έχει τα δικά της δεδομένα. 

«Να πούμε όμως ότι παρά το γεγονός ότι ναι μεν για τις συγκεκριμένες διαβάσεις υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα, δηλαδή τρόπος χρήσης, από την άλλη οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί όταν πλησιάζουν σε διάβαση πεζών. Θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και ότι πρέπει να παρατηρούν, παρά το γεγονός ότι ενδεχομένως να ήταν πράσινο ή κόκκινο, αν κάποιος πεζός περνούσε τη διάβαση θα έπρεπε λογικά να σταματήσει ο οδηγός . Εν πάση, όμως, περιπτώσει όλο αυτό διερευνάται», κατέληξε.