Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Επανήλθαν σήμερα με κινητοποιήσεις οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι της Παγκύπρια συντεχνίας Ισότητα.

Εν μέσω βροχής, δεκάδες διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στα φώτα του «Καλησπέρα» στη Λευκωσία από τις 9:00 - 10:00 το πρωί, πραγματοποιώντας ειρηνική διαμαρτυρία και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι χαμηλόμισθοι ζήτησαν ακόμη μια φορά έναν αξιοπρεπή μισθό που θα εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για εκείνους και τις οικογένειές τους.

Υπενθυμίζεται πως η συντεχνία Ισοτητα, η οποία δεν συμμετέχει στο διάλογο με την κυβέρνηση, ζητά και την συμπερίληψη της προϋπηρεσία στην κλίμακα Α1, για την επιταχυνόμενη ανέλιξη  των χαμηλόμισθων εργαζόμενων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάτι βέβαια που ζητούν και οι υπόλοιπες συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει αίσια κατάληξη.

Οι χαμηλόμισθοι της Ισότητας δεν φαίνεται να κάνουν πίσω, καθώς όπως αποφάσισαν εκεί οι χαμηλόμισθοι ταχυδρόμοι, θα απέχουν από τις δουλείες τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

ΥΠΟΙΚ: Γίνονται ακόμη κάποιες επαφές - Δε χρειάζονται περαιτέρω διαμαρτυρίες

Στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης για την Εξάλειψη της Διπλής Φορολογίας μεταξύ της κυπριακής Κυβέρνησης και της γαλλικής Κυβέρνησης, ερωτηθείς για τις διαμαρτυρίες των χαμηλόμισθων εργαζομένων, ο κ. Κεραυνός είπε πως το Υπουργείο έχει υποσχεθεί ότι θα έβλεπε το θέμα των κλιμάκων Α2-5-7 που συγκριτικά με το υπόλοιπο μισθολόγιο του κρατικού τομέα βρίσκεται σε πιο χαμηλά επίπεδα.

«Ήδη έχει δώσει προτάσεις που πιστεύω ότι θα ωφεληθούν όλοι όσοι βρίσκονται στις χαμηλές αυτές βαθμίδες», είπε ο Υπουργός προσθέτοντας πως υπάρχουν ακόμα κάποιες επαφές και για αυτό δεν χρειάζονται άλλες διαμαρτυρίες γιατί η Κυβέρνηση είδε το θέμα και η πρόταση της είναι θετική. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε θα διευθετηθεί το ζήτημα γιατί ακόμη γίνονται κάποιες επαφές.

ητρ
ξυτ
ξτυ