Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΞΗΥΦ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ- Κύπρου – Κρήτης με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Ανεξάρτητου Φορέα Μεταφοράς Ενέργειας Ελλάδος (ΑΔΜΗΕ), Μάνο Μανουσάκη, να κάνει λόγο για ένα έργο που θα δώσει πολλά οφέλη στους Κύπριους καταναλωτές.

Φιλοξενούμενος στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Παπαναστασίου είπε ότι ήρθε στην Κύπρο, προκειμένου να συντονίσουν τα βήματα που απαιτούνται για να επιταχυνθεί η διασύνδεση.

Όσον αφορά τα οφέλη του έργου για τους Κύπριους καταναλωτές στάθηκε στα τρία βασικότερα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανουσάκης ανέφερε ότι, «το βασικότερο όφελος είναι ότι θα μειωθεί ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος όταν ολοκληρωθεί αυτή η ηλεκτρική διασύνδεση».

Ο ίδιος, έκανε λόγο για αισθητή διαφορά στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Συμπλήρωσε πως, «το δεύτερο σημαντικότερο είναι ότι η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που είναι σήμερα»

«Το τρίτο είναι ότι θα έχουμε επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας και το τέταρτο είναι η λεγόμενη ασφάλεια εφοδιασμού δηλαδή δεν θα ξαναζήσουμε κάτι σαν το Μαρί», τόνισε.

Αναφορικά με το ποσό που θα επενδύσει η Κυπριακή Κυβέρνηση είπε πως, «η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη λάβει την οριστική επενδυτική της απόφαση. Σήμερα όμως το κλίμα της συνάντησης είναι ότι βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο να πάρει την απόφαση αυτή, το βλέπει πάρα πολύ θετικά»

Όσα ανέφερε ο κ. Μανουσάκης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1: