Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Περισσότερα από πεντακόσια λεωφορεία έμειναν στους χώρους στάθμευσεις και έξι χιλιάδες μαθητές δεν πήγαν σήμερα σχολείο.

Η απόφαση για ακινητοποίηση όσων λεωφορείων δεν διαθέτουν αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης προκάλεσε ταλαιπωρία και σε χιλιάδες γονείς οι οποίοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους ή πήγαν αργοπορημένοι στην εργασία τους προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Συνεργείο του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί στο Λύκειο Αποστόλου Μάρκου στην Λευκωσία όπου από τα 15 λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές αφίχθηκε μόλις ένα.

Σκέψεις για επαναφορά εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Εγκύκλιο προς τις διευθύνσεις των σχολείων να είναι επιεικείς με τους μαθητές αυτές τις μέρες απέστειλε στο μεταξύ το Υπουργείο Παιδείας, με την Υπουργό Αθηνά Μιχαηλίδου να εξετάζει μέχρι και την επαναφορά της εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται τα σχολικά δρομολόγια.

Όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λοΐζος Κωνσταντίνου, δεν θα μπουν απουσίες στους μαθητές που απουσίασαν. Επίσης, είπε, θα γίνει ρύθμιση του προγράμματος με τα μαθήματα και τα διαγωνίσματα για να μην επηρεαστούν οι μαθητές.

Απολογίες Υπουργού Μεταφορών

Ταλαιπωρία υπέστησαν επίσης και εκατοντάδες εργαζόμενοι κυρίως στην Πάφο. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Αλέξη Βαφεάδη το ίδιο σκηνικό αναμένεται και τις επόμενες 10 μέρες, μέχρι να εξοπλιστούν όλα τα λεωφορεία με αυτόματα σύστημα πυρόσβεσης.

Ο υπουργός Μεταφορών εξέφρασε μέσω του ΑΝΤ1 απολογίες για την ταλαιπωρία του κοινού, τονίζοντας εκ νέου ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια.