Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεταναστες 2

Ακόμη δύο βάρκες με παράτυπους μετανάστες κατέπλευσαν στην Κύπρο από το απόγευμα του Σαββάτου, θέτοντας σε κινητοποίηση τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν στις 15:20 το απόγευμα του Σαββάτου βάρκα στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Όταν αργότερα το απόγευμα η βάρκα προσέγγισε στα 9 ναυτικά μίλια, νότια του Κάβο Γκρέκο, άκατος της Λιμενικης και Ναυτικης Αστυνομιας παρέλαβε τους μετανάστες και τους μετέφερε με ασφάλεια στην Μαρίνα Αγίας Νάπας. Στην βάρκα επέβαιναν 97 παράτυποι μετανάστες.

Έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθια.

Το δεύτερο σκαφος απέπλευσε από την Τρίπολη του Λιβανου και σε αυτό επέβαιναν 101 παράτυποι μετανάστες.

Σύμφωνα με τις αρχές, έγινε αντιληπτό από τη Λιμενική, πριν τις 23.00, ξύλινο πλοιάριο να προσεγγίζει την Κύπρο. Στη βάρκα επέβαιναν 101 άτομα (52 άνδρες, 10 γυναίκες, 22 παιδιά και 17 ασυνόδευτους ανήλικους).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πλοιάριο φέρεται να απέπλευσε από το Λίβανο και όπως δήλωσαν κάποιοι από τους παράτυπους μετανάστες, πλήρωσαν μεγάλο χρηματικό ποσό για να διευθετηθεί η μεταφορά τους διά θαλάσσης στην Κύπρο.

Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου είχε εντοπιστεί και άλλο σκάφος με 54 παράτυπους μετανάστες, 7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη δυο ατόμων, 18 και 41 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων των τριών υποθέσεων.