Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΓΡ

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι Αγίου Δομετίου που διαμένουν δίπλα στη γραμμή αντιπαράταξης.

Το χθεσινό περιστατικό με τους τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη, είναι το αποκορύφωμα μιας συνεχιζόμενης παραβίασης από το κατοχικό καθεστώς στη νεκρή ζώνη του Αγίου Δομετίου.

Τι δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στον ΑΝΤ1

«Έφεραν πάμπολλους στρατιώτες έκανα μια ασπίδα γύρω από το σπίτι, εμείς φοβηθήκαμε, ψες πάρα πολύ γείτονες  μου τηλεφωνούσαν να φύγουν με τα μωρά. Το θεωρούμε αδιανόητο να επηρεάζουν την πράσινη γραμμή και να καταπατούν τα δικαιώματα μας»

«Αναστατωθήκαμε. Γίνονται κατά διαστήματα κάποια πράγματα, περνούμε αγωνία  πίσω από τα σπίτια μας δεν υπάρχει στρατός»

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι επισκέψεις Τούρκων στρατιωτών στο ακατοίκητο σπίτι της Μαρίας στη νεκρή ζώνη του Αγίου Δομετίου αποτελούν συχνό φαινόμενο τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας, όσο και της νύχτας

«Η μητέρα μου προ έξι μηνών έβλεπε  κάθε νύχτα φως μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα την περασμένη παρασκευή άναψε ένα μεγάλος προβολέας  και φώτιζε όλη την περιοχή  αλλά το Σάββατο ο έσβησαν», κατήγγειλε κάτοικος.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι ζητούν τη λήψη μέτρων από το Κράτος και την Εθνική Φρουρά για αύξηση του αισθήματος ασφάλειας.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της»

«Να βγαίνουν οι σκοπιές να νοιώθουμε μια ασφάλεια και νοιώθουμε ανασφάλεια, Αν δεν  συμβεί οτιδήποτε όταν δεν έχει στρατό πως θα προστατευθούμε»

Κώστας Πέτρου – Δήμαρχος Αγίου Δομετίου

«Το έκαναν για επίδειξη δύναμης, ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε ότι  θέλουμε χωρίς κανένα κόστος »

Στις προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος, σύμφωνα με το Δήμαρχο προστίθεται και η παρενόχληση λειτουργών του Δημαρχείου τον περασμένο Οκτώβριο, που μετέβησαν για ψεκασμούς στην κοίτη του ποταμού.