Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η μεγαλύτερη αιμοδοσία που ίσως έγινε ποτέ στην Κύπρο, υπό το σύνθημα «Μαζί όλοι μπορούμε σίγουρα», και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, ξεκίνησε στις 07:00 σήμερα το πρωί και ολοκληρώνεται στις 17:00 στο Κέντρο Αίματος Πάφου, που βρίσκεται επί της οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής της 1ης πολυσυμμετοχικής αιμοδοσίας του PafosPress, οι καθημερινές δραματικές εκκλήσεις της Τράπεζας Αίματος Πάφου οδήγησαν στην απόφαση της συνεισφοράς αυτής για κάλυψη των αναγκών σε αίμα, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Για τον σκοπό αυτό, μια μεγάλη ομάδα εθελοντών συμπολιτών μας, προστίθεται στην ανακοίνωση, ένωσε δυνάμεις και κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή 108 οργανισμών, συνδέσμων, φορέων, πανεπιστημίων, εταιρειών και άλλων συνόλων με πέραν των 500 εθελοντών αιμοδοτών.

Επισημαίνεται επίσης πως δεν  επιλέγηκε τυχαία η 25η Νοεμβρίου για την αιμοδοσία αυτή, αφού είναι η παγκόσμια μέρα ευαισθητοποίησης κατά της Βίας σε βάρος των Γυναικών.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθεί δειγματοληψία για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών (ηλικία 18-45) απο εθελοντές του Καρϊσκάκειου Ιδρύματος. Επίσης προβάλλονται ενημερωτικά- διαφημιστικά βίντεο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια σε συνεργασία και συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες

Επιπρόσθετα γίνεται ενημέρωση σε συνεργασία με Movember Cyprus για ενημέρωση για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης. Επισημαίνεται ότι στην εκδήλωση αιμοδοσία αναμένεται να παραστεί και η Επίτροπο Περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωση ναφέρεται εξάλλου πως τις προηγούμενες ημέρες η οργανωτική επιτροπή προγραμμάτισε μια σειρά από παράλληλες εθελοντικές δράσεις που σχετίζονται με το πιο πάνω θέμα αλλά και με άλλες πτυχές του εθελοντισμού όπως τη  συλλογή παιδικών παιχνιδιών που θα δοθούν σε εθελοντικά σωματεία για τα Χριστούγεννα.