Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε σχέση με την εκτέλεση του Θανάση Καλογερόπουλου με τους τέσσερις συλληφθείς να συμπληρώνουν κομμάτια του παζλ,  καθώς η Αστυνομία εκτιμά ότι εμπλέκονται με διαφορετικούς ρόλους στη στυγερή δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, το πρωί της 30ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε υπό εξαιρετικά αυστηρά μέτρα τόσο εντός αλλά και εκτός του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ο 21χρονος ύποπτος για τον φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου, φορώντας μάλιστα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Έξω από το  Δικαστήριο, βρέθηκαν και πάλι από νωρίς το πρωί,   φίλοι και συγγενείς του Θανάση Καλογερόπουλου, , προπηλακίζοντας τον 21χρονο κατά την προσαγωγή του .

Έτοιμος για κατάθεση

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 21χρονος ύποπτος τεθεί υπό κράτηση για περίοδο επτά ημερών, με τον δικηγόρο του να  μην φέρει ένσταση αλλά να ζητά απλώς όπως ο πελάτης του  να μην οδηγηθεί στο κρατητήριο στην Πάφο, προκειμένου  έχει  άμεση πρόσβαση σε αυτόν. Αίτημα για το οποίο το Δικαστήριο κάλεσε την Αστυνομία να το λάβει υπόψιν.

Παράλληλα ο Δικηγόρος του 21χρονου κατέθεσε την ετοιμότητα του υπόπτου να δώσει κατάθεση και σήμερα ακόμα αν χρειαστεί.

Ο 21χρονος, ο οποίος καταζητείτο, παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής οικειοθελώς, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.  Την εμπλοκή του στη  υπόθεση δολοφονίας του Καλογερόπουλου ανέπτυξε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης ο οποίος προΐσταται και της ακριτικής ομάδας, Κώσταντής Μιχαήλ, Βοηθός Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού:

«Η σημερινή μου δήλωση ενώπιον του Δικαστηρίου, συμπερασματικά λέει το ίδιο πράγμα. Ότι υπάρχει ισχυρή υπόνοια ότι ο ύποπτος είναι το πρόσωπο που οδήγησε την μοτοσικλέτα στην σκηνή του εμπρησμού την προηγούμενη ημέρα του φόνου και το πρόσωπο που πιστεύεται ότι ήταν συνοδηγός στην μοτοσυκλέτα κατά την διαφυγή μετά τον φόνο», επισήμανε ο Βοηθός Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Κωνσταντής Μιχαήλ.

Διερευνώνται 6 αδικήματα

Σε βάρος του 21χρονου διερευνώνται έξι αδικήματα που αφορούν στην συνομωσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή.

Διευρύνεται η έρευνα

Μεγάλος είναι ο όγκος των υπό διερεύνηση από την αστυνομία στοιχείων.  Όπως σημείωσε ο ανακριτής της υπόθεσης, προγραμματίζονται πέντε έρευνες σε συγκεκριμένα σημεία για αναζήτηση τεκμηρίων. Ενώ εκκρεμεί η λήψη άλλων  70 καταθέσεων από τον 21 χρονο και  φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον,  καθώς και λήψη υλικού από κλειστά κυκλώματα .

Οι άλλες συλλήψεις

Υπενθυμίζεται πως τελούν υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία του Καλογερόπουλου. Πρόκειται για 22χρονο για τον οποίο το δικαστήριο Λεμεσού διέταξε την οκταήμερη κράτηση του, καθώς επίσης ενός 41χρονου και ενός 44χρονου, των οποίων το διάταγμα οκταήμερης κράτησης εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας  ο 22χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που βοήθησε οργανωτικό κομμάτι του σχεδίου δολοφονίας αλλά και στη μεταφορά των δολοφόνων πριν και μετά το φόνο, ενώ ο 41χρονος, φέρεται να ήταν ο ένας εκ των δύο εκτελεστών και ο οδηγός που απεικονίζονται και στη  γνωστή φωτογραφία με τη μοτοσικλέτα διαφυγής. Οι μαρτυρίες της Αστυνομίας, δείχνουν ότι ο 44χρονος ύποπτος, είναι ο άνθρωπος που φιλοξενούσε στην έπαυλη του τον 41χρονο τους τελευταίους δύο μήνες.