Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την εξυχνίαση της δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου. Η Αστυνομία έβαλε πριν από λίγο χειροπέδες στον 21χρονο καταζητούμενο για τον φόνο Καλογερόπουλου. Ο νεαρός παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στο ΤΑΕ Λάρνακας. Προηγουμένως είχε τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση 22χρονος Ελληνοκύπριος που είχε συλληφθεί τα ξημερώματα στη Λεμεσό. Ένταση σημειώθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού κατά τη μεταφορά του 22χρονου, όπου πλήθος κόσμου φώναζε συνθήματα κατά του 22χρονου. 

«Με βάση τις μαρτυρίες που συλλέχθηκαν μέχρι στιγμής προέκυψε μαρτυρία που δημιούργησε εύλογη υποψία ότι ο 22χρονος έχει εμπλοκή στην όλη υπόθεση και για αυτό εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης εναντίον του και συνελήφθη το βράδυ», δήλωσε ο Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου.  

Με βάση τις μαρτυρίες που έχει η αστυνομία στην κατοχή της, ο 22χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή στην όλη οργάνωση του σχεδίου. Ο νεαρός «είναι ύποπτος για το αδίκημα της συνομωσίας προς διάπραξη φόνου και τα υπόλοιπα αδικήματα… Υπάρχει μαρτυρία ότι είχε συμμετοχή», ανέφερε ο κ. Κυριάκου ενώ πρόσθεσε πως «πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στις αρχές».  

Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κατάθεση συμβουλεύεται το δικηγόρο του και αναμένουμε να δούμε τη στάση του, δήλωσε ο κ. Κυριάκου.

«Με τον ίδιο τρόπο εξασφαλίστηκε μαρτυρία και για δεύτερο πρόσωπο 21 ετών το οποίο και καταζητείται, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες και τεκμήρια που έχουμε στην κατοχή μας δημιουργείται εύλογη υπόνοια ότι ενδεχομένως να πρόκειται για το δεύτερο πρόσωπο που επέβαινε στη μοτοσικλέτα», ανάφερε ο κ. Κυριάκου.  

Σε καλό δρόμο οι αρχές - Νέα στοιχεία ενώπιον τους 

«Έχουν προκύψει νέα στοιχεία και νέες μαρτυρίες σε σχέση με όλη την υπόθεση η οποία ενισχύει κάποια γεγονότα τα οποία είχαμε εξαρχής υπόψη μας. Ενισχύει τη μαρτυρία που έχουμε για όλη την υπόθεση και για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα» ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού. 

Παράλληλα ο κ. Κυριάκου δήλωσε: «Είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης όμως για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένονται να γίνουν αρκετά άλλα πράγματα και χρειαζόμαστε και άλλη μαρτυρία για να πούμε ότι έχουμε εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση. Μέχρι στιγμής έχουμε μαρτυρία για αυτά τα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί ή καταζητούνται. 

Έχουν εκδοθεί κάποια εντάλματα έρευνας, σε συνεργασία με άλλα τμήματα της αστυνομίας, διενεργήσαμε έρευνες στα κελιά δύο προσώπων παραλήφθηκαν κάποια τεκμήρια και αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις». 

Για την υπόθεση τελούν ήδη υπό οκταήμερη κράτηση άλλα δύο άτομα, ηλικίας 41 και 44 ετών. Ο 41 ετών είναι ύποπτος για τη δολοφονία του Καλογερόπουλου και ο 44χρονος ως το άτομο που παρείχε βοήθεια και φιλοξενία στους εκτελεστές πριν και μετά τον φόνο. 

Ένταση στο Δικαστήριο Λεμεσού

Ένταση επικράτησε έξω από το Επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, την ώρα της διαδικασίας προσωποκράτησης του 22χρονου συλληφθέντα. Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο κατά την έλευση του οχήματος που μετέφερε τον 22χρονο. 

Μετά και την ολοκλήρωση της σύντομης διαδικασίας, πρόσωπα που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο μπήκαν εντός και φώναζαν συνθήματα κατά του 22χρονου

 

1

 

Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη δολοφονία Αλέξη Μαυρομιχάλη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών για τη δολοφονία του. Αλέξη Μαυρομιχάλη. Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες, ενώ εξετάζονται τα κλειστά κυκλώματα, ώστε να δοθεί η όποια κατεύθυνση.

Στην άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προσπαθούν οι ανακριτές να βρουν επιπλέον πληροφορίες, όπως και επίσης σε κάποια τεκμήρια από το οικόπεδο, όπου βρισκόταν ο εκτελεστής και από την περιοχή που ήταν το σπίτι του Αλέξη Μαυρομιχάλη.