Τηλεόραση Ραδιόφωνο
The Crown

Οι θαυμαστές του "The Crown" είναι σε αναμονή για την τελευταία σεζόν του επιτυχημένου δράματος του Netflix για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ Β', με τα τελευταία επεισόδια να καλύπτουν μερικές από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της μοναρχίας.

Τα 10 επεισόδια της έκτης και τελευταίας σεζόν της σειράς κυκλοφορούν σε δύο στάδια, με πέντε επεισόδια την Πέμπτη και τα υπόλοιπα στις 14 Δεκεμβρίου.

Η σειρά παρουσιάζει ιδιαίτερα το γεγονός που συγκλόνισε τη βρετανική μοναρχία, δηλαδή τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου 1997. Η Βασίλισσα είχε επικριθεί ευρέως για την καθυστερημένη αντίδρασή της στον χαμό της νύφης της, την οποία ο Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ονόμασε «πριγκίπισσα του λαού».

Η βασιλική οικογένεια δεν έχει σχολιάσει ποτέ δημόσια τη σειρά. Έγιναν αποκαλύψεις ότι στην έκτη σεζόν η Νταϊάνα θα εμφανίζεται ως φάντασμα.

«Η Νταϊάνα ήταν μοναδική και υποθέτω ότι αυτό με ενέπνευσε να βρω έναν μοναδικό τρόπο να παίξω το ρόλο. Της άξιζε ειδική μεταχείριση αφηγηματικά», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι που την ενσαρκώνει.

Εκτός από τον θάνατο της Νταϊάνα, η έκτη σεζόν, η οποία εκτείνεται από το 1997 έως το 2005, αναμένεται να απεικονίσει τη θητεία του Τόνι Μπλερ ως Πρωθυπουργού, τον γάμο του Πρίγκιπα Έντουαρντ και της Σόφι Ρις Τζόουνς, το ειδύλλιο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και το γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Ο φωτογράφος Άρθουρ Έντουαρντς, ο οποίος καλύπτει τη βασιλική οικογένεια για 40 χρόνια, δήλωσε στη Sun ότι έπρεπε να σταματήσει να παρακολουθεί τη σειρά μετά από δύο σεζόν, καθώς ήταν πολύ ενοχλημένος από τις «κατασκευές».

«Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι ο τρομερός τρόπος που το πρόγραμμα αντιμετωπίζει τον Πρίγκιπα Κάρολο, τον βασιλιά μας», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ