Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

«Βεβαίως υπήρξε αλλά θα επιλυθεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.»Με αυτή την πρόταση ο Στέλιος Παπαθεοδώρου επιβεβαίωσε τα όσα από την περασμένη Δευτέρα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ότι επικρατούσε αναβρασμός στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, με αντικείμενο πολύτιμη βάση πληροφοριών της ΥΚΑΝ, που είχε γίνει προσπάθεια να τεθεί υπό την ευθύνη της αυτονομημένης πλέον Υπηρεσίας Διαχείρισης και Ανάλυσης πληροφοριών.

Πληροφορίες θέλουν τον Αρχηγό της Αστυνομίας, πρωί Τρίτης και μετά τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, να κάλεσε στο γραφείο του τους επικεφαλής των δυο υπηρεσιών και λειτουργώντας πυροσβεστικά, ανέλαβε προσωπικά την εξεύρεση λύσης.

Και αυτό γιατί και η ίδια η ηγεσία θεωρεί πως η αστυνομία διάγει μία περίοδο όπου το σύστημα πληροφοριών είναι αναγκαίο, καθώς το οργανωμένο έγκλημα κτύπησε κόκκινο και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα διαμάχης και αυτό είναι πάρα πολύ καλά γνωστό σε όλους τους διευθυντές, 25 στον αριθμό που έχουμε. Η κάθε υπηρεσία πρέπει να συνεργάζεται με την άλλη όπως και κάθε υποδιεύθυνση που έχουμε δημιουργήσει ή διεύθυνση στα αρχικά στάδια. Ναι βέβαια προκύπτουν κάποια ζητήματα τα οποία στη συνέχεια επιλύονται είτε με αστυνομικές διατάξεις ή με σχετικές οδηγίες», επισήμανε ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Όπως έλεγε από την πρώτη στιγμή στον ΑΝΤ1 αστυνομική  πηγή, η ΥΚΑΝ κατείχε τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων για την οποία συγκλήθηκε η έκτακτη σύσκεψη.

Το σύστημα κρύβει πληροφορίες αρκετών χρόνων, που αφορούν σε συσχετισμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, καθώς επίσης και άλλες χρήσιμες για την ΥΚΑΝ πληροφορίες.

Ο Αρχηγός θα έχει εντός των ημερών νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των δύο υπηρεσιών, και εκεί εκτιμάται ότι θα κλείσει οριστικά το θέμα που έχει δημιουργηθεί.