Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΓΦ

Αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ώρα στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά την ανακοίνωση για την αυτονόμηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών.

Αφορμή αποτελεί η βάση των πληροφοριών της ΥΚΑΝ, η οποία τίθεται υπό την ευθύνη της αυτονομημένης πλέον Υπηρεσίας Διαχείρισης και Ανάλυσης πληροφοριών.

Ως γνωστό, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, η συγκεκριμένη υπηρεσία βρισκόταν κάτω από την ομπρέλα της ΥΚΑΝ.

Ωστόσο, μετά τα επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό, και τις συνέπειες που αυτά είχαν στο εσωτερικό της αστυνομίας, αποφασίστηκε όπως η υπηρεσία πληροφοριών αυτονομηθεί.

Όπως έλεγε στον ΑΝΤ1 αρμόδια πηγή, η ΥΚΑΝ κατείχε τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων.

Το σύστημα κρύβει πληροφορίες αρκετών χρόνων, που αφορούν σε συσχετισμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, καθώς επίσης και άλλες χρήσιμες για την ΥΚΑΝ πληροφορίες.

Με τη μεταφορά της βάσης δεδομένων στην προσφάτως αυτονομημένη υπηρεσία, η ΥΚΑΝ στην ουσία αποδυναμώνεται και χάνει ένα από τα σημαντικά εργαλεία της δουλειάς των ανακριτών της.

Η δυσφορία που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στους κόλπους της ΥΚΑΝ, φαίνεται πως έχει φτάσει και στα υψηλά στρώματα της ηγεσίας της αστυνομίας.

Και όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου αν και αρχηγός αστυνομίας θα λειτουργήσει ως... πυροσβέστης, θα επιδιώξει, δηλαδή να βρει λύση στο θέμα και να ομαλοποιήσει την κατάσταση.

Αυτό επείγει, καθώς η αστυνομία διάγει μία περίοδο όπου το σύστημα πληροφορίων είναι αναγκαίο, καθώς το οργανωμένο έγκλημα κτύπησε κόκκινο και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να τονισθεί πως θα έπρεπε ίσως να αποφεύγονται ενέργειες που πλήττουν έργο σημαντικών υπηρεσιών όπως είναι η ΥΚΑΝ, η οποία υπενθυμίζεται μέσα σε διάστημα δέκα μηνών φέτος έχει εντοπίσει και κατάσχει πέραν των χιλίων κιλών ναρκωτικά.