Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στόχος είναι να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ευάλωτους δανειολήπτες, το συντομότερο δυνατό, είπε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο Εκπρόσωπος, ερωτηθείς το αν έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο σχετικά με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, είπε ότι έχει συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο, και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρία. Είπε ότι έχουν γίνει κάποιες ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των μελών του Υπουργικού και θα επανέλθει για έγκριση.

Ερωτηθείς αν θα γίνει μέχρι τον Δεκέμβριο επειδή υπήρχε και η εθελουσία αναστολή των εκποιήσεων, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι στόχος είναι να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ευάλωτους δανειολήπτες, το συντομότερο δυνατό. Την ίδια στιγμή, ανέφερε, είναι γνωστό ότι το ζήτημα των μη-εξυπηρετούμενων δανείων είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κυπριακή κοινωνία, εδώ και πολλά χρόνια.

 «Αυτό που στοχεύει η Κυβέρνηση είναι να βρεθεί μια μόνιμη λύση που θα παρέχει και δίχτυ προστασίας προς τους ευάλωτους δανειολήπτες και δεν θα προστατεύει την ίδια στιγμή τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, και θα μπορέσει και η οικονομία μας να συνεχίζει να είναι σε στερεά θεμέλια», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και εάν έχει κατατεθεί στη Βουλή και αν θα ψηφιστεί την Πέμπτη, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι αυτός είναι ο στόχος, δηλαδή, αύριο να εγκριθεί από τη Βουλή.