Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φ

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και εργαζομένων στον ΟΚΥΠΥ. Ένα εικοσιτετράωρο μετά την απεργία που παρέλυσε τα νοσηλευτήρια η συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών καταγγέλλει δια μέσου του ΑΝΤ1 ότι άτομα στη διοίκηση του ΟΚΥπΥ έχουν πάρει αυξήσεις, ενώ για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία προτείνουν σύστημα αξιολόγησης.

Σωτήρης Κούμας – Πρόεδρος ΠαΣυΚΙ

Κάποιοι παίρνουν αυξήσεις αλλά αυτοί που παράγουν στην πρώτη γραμμή όχι. Υπάρχουν άτομα τα οποία εργάζονται στην διοίκηση του ΟΚΥπΥ, δηλαδή που συμμετέχουν στη διαμόρφωση των προτάσεων του ΟΚΥπΥ προς τους εργαζομένους για αυτό που συζητούμε για τη συλλογική σύμβαση αλλά οι ίδιοι δεν αποποιούνται της δημοσιο-υπαλληλικής τους ιδιότητας. Αυτό λέει κάτι;

Χαράλαμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ

«Μισθολογική αύξηση στο επίπεδο της προσαύξησης δεν έχει δοθεί σε κανένα. Για τον λόγο ότι δεν επήλθε συμφωνία. Το αν έγινε αναβάθμιση της αρχικής βαθμίδας ενός υπαλλήλου είναι άλλο θέμα».

Και ενώ οι έξι συντεχνίες προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων, ρόλο πυροσβέστη αναλαμβάνει η Υπουργός Υγείας. Η Πόπη Κανάρη θα απευθύνει πρόσκληση στις συντεχνίες για συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη βδομάδα και ακολούθως θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον ΟΚΥΠΥ.

Χαράλαμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ

«Εμείς είμαστε ανοιχτοί για διάλογο. Έχουμε καταθέσει την πρότασή μας, οι συντεχνίες έχουν ταμπουρωθεί πίσω από την αρχική τους θέσει ότι πρέπει να έχουν τα ίδια ωφελήματα που έχει ένας δημόσιος υπάλληλος πράγμα που αντιβαίνει τη δική μας τη νομοθέσια».

Υψηλόμισθοι ιατροί

Θέση για τις δαπάνες του ΟΚΥΠΥ πήρε σήμερα η ελεγκτική υπηρεσία, αποκαλύπτοντας πως δεκάδες γιατροί παίρνουν βασιλικούς μισθούς.

Ελεγκτική Υπηρεσία

Από δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας προκύπτει ότι επικρατεί η εντύπωση ότι ο ΟΚΥπΥ μειώνει τις λειτουργικές του δαπάνες. Το αντίθετο. Ο αριθμός των ασθενών μειώνεται συνεχώς και οι λειτουργικές δαπάνες αυξάνονται. Δεκάδες ιατροί έχουν ετήσια αμοιβή πέραν των €150.000.

Άθως Τσινωντίδης – ΓΔ ΟΑΥ

«Τα στοιχεία που δημοσιεύει ή που αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής τα λαμβάνει από εμάς. Και αυτό είναι γνωστό σε εμάς».

Σύμφωνα πάντως με τον Γενικό Ελεγκτή η πραγματική εικόνα του ΟΚΥπΥ θα φανεί μέσα από δύο Ειδικές Εκθέσεις που ετοιμάζει η Υπηρεσία και οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν τους επόμενους μήνες.