Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αλεξης κουγιας

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις  εξελίξεις που υπάρχουν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας καθώς χθες ο ίδιος παραιτήθηκε της υπόθεσης.

Ως μια κίνηση τακτικής χαρακτήρισε την παραίτησή του ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στο Mega, καθώς όπως είπε «η κ. Πρόεδρος ήταν προκατειλημμένη».

Την αποχώρηση του κ. Κούγια ακολούθησε ο διορισμός τριών νέων συνηγόρων για την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, οι οποίοι πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να μελετήσουν την δικογραφία.

Ο ποινικολόγος μίλησε στο MEGA για την προσωρινή παραίτησή του.

«Ήταν μία κίνηση τακτικής, γιατί η κ. Πρόεδρος, προκατειλημμένη, ήθελε να απολογηθεί η κατηγορούμενη χωρίς την παρουσία δικηγόρου, οπότε ο μοναδικός τρόπος για να μην γίνει αυτό ήταν να δηλώσω την παραίτησή μου. Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ κατηγορούμενο, σε πολλές δύσκολες υποθέσεις, και αυτό έγινε και τώρα. Θέλω να μιλήσω με την κατηγορουμένη για πράγματα που έχω σκοπό να κάνω, για να τα εγκρίνει. Δεν έχω κάνει ποτέ αίτημα εξαιρέσεως, θα επανέλθω την Πέμπτη στο δικαστήριο», είπε αρχικά.

Ως προς το αν αμφισβητεί την κρίση του δικαστηρίου ο κ. Κούγιας απάντησε πως, «αμφισβητώ τη διαδικασία. Βλέπω τις κινήσεις του δικαστηρίου που δεν το ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας, ούτε η άποψη της κατηγορούμενης, το δικαστήριο όρισε 3 νεαρές δικηγόρους, οι οποίες αμφιβάλλω αν μπορούν να διαβάσουν την δικογραφία. Δεν γνωρίζω τι εμπειρία έχουν, δεν γνωρίζω αν γνωρίζουν βασικές αρχές της δικονομίας για την διερεύνηση μίας ανθρωποκτονίας. Θα επικοινωνήσω μαζί τους, και έπειτα θα τοποθετηθώ υπεύθυνα. Η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα να ακυρώσει τον διορισμό των νέων δικηγόρων και να επανέλθω κανονικά».

Για τον χαρακτηρισμό «προκατειλημμένοι» για τους δικαστές και για το αν παραιτήθηκε για να «κερδίσει χρόνο»: «Από την 2η μέρα, δεν έγινε δεκτό κανένα αίτημά μας. το δικαστήριο έφερε κάτι νοσοκόμες, και απέρριπτε αιτήματα να έρθουν επιστήμονες, είναι πρωτοφανές. Τι χρόνο να κερδίσω; Η απολογία της κατηγορούμενης είναι έτοιμη από την 1η μέρα, έγινε μαζί με την κατηγορουμένη αυτό. Είναι κωμικό να λένε ότι προσπαθώ να κερδίσω χρόνο» υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

«Η εκδίκαση της υπόθεσης της Μαλένας και της Ίριδας, μπορεί να αναβληθεί. Αν και περιμένω με λαχτάρα να εκδικαστεί η υπόθεση γιατί θα γελάσει και το “παρδαλό κατσίκι” με αυτά που έχουν γίνει», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr