Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, αποχωρώντας μάλιστα και από την αίθουσα.

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα που υπέβαλλε προφορικά από την πλευρά του ο κ. Κούγιας για διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσει τι θα πράξει σχετικά με την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος στο ακροατήριο, ο οποίος και κατέληξε στη δήλωση παραίτησης από την υπόθεση του κ. Κούγια.

Κούγιας: Εγώ θα αποχωρήσω …

Πρόεδρος: Αποχωρείτε από την υπεράσπιση

Κούγιας: Όχι

Πρόεδρος: Ωραία σας δίνω κάποιο χρόνο να αποφασίσετε σήμερα

Κούγιας: Εγώ σας ζήτησα την Πέμπτη δεν προλαβαίνω να αποφασίσω σήμερα …

Πρόεδρος: Πείτε μας κ. συνήγορε ωστόσο εσείς δεν παρατείστε …

Κούγιας: Οχι δεν παραιτούμαι

Πρόεδρος: Τότε να προχωρήσουμε σε απολογία της κατηγορουμένης.

Κούγιας: Αν θέλετε έτσι τότε παραιτούμαστε και εγώ και η συνάδελφό μου

Πρόεδρος: Ωραία τότε να διορίσουμε συνήγορο…

Κούγιας: Παραιτούμεθα και οι τρεις δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και επιφυλασσόμεθα να ανακοινώσουμε την Πέμπτη την απόφασή μας αν θα επανέλθουμε

Πρόεδρος: Εμείς θα συνεδριάσουμε την Τετάρτη.

Κούγιας: Συνεχίστε καλό απόγευμα…

Μετά από αυτή τη στιχομυθία η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα διορίσει νέους συνηγόρους

Εισαγγελέας: Νας μας πει η κατηγορουμένη αν αποδέχεται την παραίτηση του συνηγόρου της…

Ρ. Πισπιρίγκου: Αποδέχομαι την παραίτηση και θέλω να διοριστεί συνήγορος

Αυτή την ώρα το δικαστήριο συνεδριάζει για να ορίσει νέους δικηγόρους στη Ρ. Πισπιρίγκου.

Το χρονικό της παραίτησης Κούγια

Προφορικό αίτημα προκειμένου να διακόψει το δικαστήριο της συνεδριάσεις του για μια εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσει αν θα παραμείνει συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, υπέβαλλε ο Αλέξης Κούγιας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το προφορικό αίτημα του κ. Κούγια ήρθε έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκαν νέα αιτήματά του για επανεξέταση μαρτύρων και για κλήτευση νέων. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε ότι αντιμετωπίζει συνειδησιακό ζήτημα και δεν μπορεί να συνεχίσει, όπως ανέφερε, να νομιμοποιεί μια διαδικασία, κατά την οποία δίκαια αιτήματα της εντολέα του απορρίπτονται με «συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αιτιολογία».

Ως προς αυτό βέβαια η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως οι αποφάσεις της έδρας εκφωνούνται και πως η αιτιολόγησή τους εμπεριέχεται στην τελική απόφαση που θα εκδοθεί.

«Ζητάω μια εβδομάδα διακοπή της δίκης. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ μετά τις ομόφωνες απορρίψεις των αιτημάτων μας, διότι σκέφτομαι να αποχωρήσω, θέλω να συνεννοηθώ και με την εντολέα μου» είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοια διαδικασία. Ο τρόπος που δαπανήσαμε χρόνο για να εξετάσουμε ακόμη και καφετζούδες εδώ, στέρησε τη δυνατότητα της κατηγορουμένης να εξεταστούν επιστήμονες. Απορρίψατε όλα τα αιτήματά μας. Η κ. κατηγορουμένη από τη πρώτη στιγμή τυλίχτηκε σε μια κόλλα χαρτί από παλιανθρώπους ιατροδικαστές και καθηγητές σαν τον Ράικο και τον Μπουζιάνη…».

Η εισαγγελέας της έδρας λαμβάνοντας το λόγο πρότεινε την υποβολή του αιτήματος γραπτώς από το συνήγορο ώστε το δικαστήριο να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα διορίσει νέο δικηγόρο στη Ρούλα Πισπιρίγκου. Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας ανέφερε στο ακροατήριο: «Ο κ. συνήγορος σήμερα το πρωί μας ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει και μας έδειξε ότι ο αριθμός τω συνεδριάσεων - 70 μέχρι σήμερα μέσα σε 7, 5 περίπου μήνες – είναι μεγάλος. Συνολικά εξετάστηκαν 60 μάρτυρες, γιατροί, νοσηλευτές, ιατροδικαστές και τοξικολόγοι. Τους εξέταζε ο κ. συνήγορος 2 και 3 ημέρες. Σήμερα έρχεται και κρίνει τη διαδικασία συνοπτική επειδή απορρίφθηκαν τα αιτήματά του. Μάλλον πέφτει σε αντιφάσεις. Αν το σκεφτείτε εδώ έχουμε συνεδρίαση και μάρτυρα. Ένα ο κ. συνήγορος το θεωρεί συνοπτικό και θέλει να αποχωρήσει εγώ το σέβομαι και θα το αποδεχτώ, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Όσον αφορά στο να διακόψουμε για μια εβδομάδα για να αποφασίσει, αυτό μπορεί να το κάνει ο κ. Συνήγορος σε μια ώρα δυο ώρες…».

Πηγή: protothema.gr