Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παλαιστινιοι διαμαρτυρια 2

Τις τελευταίες ώρες το επίπεδο συναγερμού έφτασε στο ανώτατο επίπεδο με αφορμή την ανακήρυξη της αυριανής μέρας από τη Χεζμπολάχ ως «Ημέρας Οργής κατά του Ισραήλ», η οποία όπως προειδοποιεί δεν θα έχει προηγούμενο.

Οι ανακοινώσεις της Χεζμπολαχ ανησυχητικές, και οι συσκέψεις στην Αστυνομία, άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη για αξιολόγηση της κατάστασης και εκπόνηση ειδικών σχεδίων δράσης με ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε συγκεκριμένους χώρους και εγκαταστάσεις

Από το πρωί ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο τα μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια, οδοφράγματα και κτίρια ξένων συμφερόντων, με πάνοπλα μέλη της αστυνομίας να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα, ενώ συνεχείς είναι και οι περιπολίες.

Την κατάσταση παρακολουθεί και η κυπριακή υπηρεσία πληροφοριών.

Χρίστος Ανδρέου- Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

«Έχουν ληφθεί αρκετά μέτρα από την πρώτη στιγμή και σίγουρα τα μέτρα αυτά τροποποιούνται αναλόγως με το τι προκύπτει καθημερινά . Είτε αυτά αφορούν κάποιες εκδηλώσεις είτε οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες κοντά μας αναλαμβάνουμε δράση τις διερευνούμε όλες τις πληροφορίες». 

Συναγερμός στην Πρωτεύουσα

Χθες το βράδυ οι Αρχές ασφαλείας τέθηκαν σε κινητοποίηση με τον αρχηγό Στέλιο Παπαθεοδώρου να δίδει οδηγίες μέσω του κέντρου χειρισμού κρίσεων, να στηθεί ομπρέλα προστασίας της Ισραηλινής πρεσβείας.

Οι προσπάθειες πολιτών να εισβάλουν στις πρεσβείες του Ισραήλ σε Ιορδανία και Κωνσταντινούπολη δεν πέρασαν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα να καταστεί απροσπέλαστη η περιοχή περιμετρικά της πρεσβείας του Ισραήλ.

Η κυπριακή υπηρεσία πληροφοριών βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης για ανταλλαγή πληροφοριών. Ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ευρεία σύσκεψη για τις δύο εκδηλώσεις που αναμένεται να διοργανωθούν στη Λευκωσία υπερ των Παλαιστινίων τις επόμενες 48 ώρες.